SJAJNI ORLOVI BEZ POBEDE U BUKUREŠTU: Srbija dominirala, ali osvojila samo bod protiv Rumunije! Tadić promašio penal (KURIR TV)
Foto: AP

OSTALI PRVI U GRUPI

SJAJNI ORLOVI BEZ POBEDE U BUKUREŠTU: Srbija dominirala, ali osvojila samo bod protiv Rumunije! Tadić promašio penal (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije igrala je sa Rumunijom u Bukureštu 0:0 u četvrtom kolu Grupe 4 Lige C UEFA Lige nacija.

Od specijalnog izveštača Kurira iz Bukurešta - Miloša Bjelinića

"Orlovi" su ostali na vrhu grupe sa osam bodova, Rumunija ima šest, dok Crna Gora (četiri boda) večeras gostuje Litvaniji (bez bodova). Naša reprezentacija je blizu osvajanja prvog mesta iako danas nije iskoristila priliku da pobegne najbližim pratiocima.

Izabranici selektora Mladena Krstajića bili su daleko bolji rival pred više od 45.000 gledalaca na "Nacionalnoj areni" u Bukureštu, što ipak nisu uspeli da pretoče u pobedu.

Stvorili su "orlovi" veliki broj šansi, među kojima su imali i penal, međutim, nijednu nisu iskoristili, čak ni iako su tokom celog drugog poluvremena imali igrača više.

Krstajić je napravio dve izmene u sastavu u odnosu na pobedu u Podgorici: golman Rajković i Radonjić počeli su utakmicu umesto Dmitrovića i Kostića.

"Orlovi" su od starta preuzeli kontrolu nad dešavanjima na terenu, a u 20. minutu Mitrović je imao prvu veliku šansu, ali je sa 15, 16 metara, doduše sa protivničkim igračem na leđima, šutirao za malo pored gola.

Nedugo zatim napadač Fulama je još jednom opasno zapretio golmanu Tatarušanuu, ali je pritom napravio prekršaj u napadu. Još jednom je "mirisalo" na veliku priliku za našu reprezentaciju, kada je Radonjić u kontri loše reagovao...

A onda u finišu prvog poluvremena "orlovi" su imali dve velike prilike.

Prvo je u 39. minutu Radonjić sa levog krila odlično centrirao na peterac, gde je Gaćinović uklizao i poslao loptu malo pored gola.

U 44. minutu - penal i igrač više za Srbiju! Tamaš je kopačkom u glavu udario Gaćinovića, koji je u bolovima pao, a sudija Kevin Blom nije imao dilemu. Našoj reprezentaciji je dosudio jedanaesterac, a rumunskom defanzivcu pokazao crveni karton.

Međutim, Tadić je sa bele tačke loptu poslao visoko preko gola!

I u nastavku je Srbija stvorila nekoliko prilika. Radonjićev šut je izblokiran, dok je pokušaje Mitrovića "hvatao" Tatarušanu i izrastao u junaka domaćih navijača.

Na kraju, "podela plena" kojom su Rumuni zadovoljniji s obzirom na razvoj događaja na terenu. Međutim, selektor Srbije Mladen Krstajić može da bude izuzetno zadovoljan igrom svojih izabranika... Ako se izuzme realizacija.

Srbija do kraja takmičenja u Grupi 4 igra dva meča kao domaćin, protiv Crne Gore (17. novembar) i Litvanije (20. novembar). U tim duelima ima veliku priliku da "overi" prvo mesto, obezbedi plasman u Ligu B, ali i stvori sebi rezervnu varijantu za odlazak na EVRO 2020.

1 / 10 Foto: EPA/ROBERT GHEMENT

TOK MEČA:

KRAJ - 0:0

88. minut - Pokušao je štoper Rumuna sa velike udaljenosti, ali je Rajković lako intervenisao. Ovo je njegova prva odbrana u drugom delu igre.

85. minut - Zatresao je Mitrović mrežu, ali je pomoćni sudija podigao zastavicu.

81. minut - Pokušaj debitanta Miletića.

80. minut - Žuti karton za Aleksandra MItrovića zbog prigovora.

77. minut - Iz igre izlazi Rodić, u igru ulazi Nemanja Miletić. Ovo je debi štopera Partizana u dresu reprezentacije Srbije.

foto: Reuters

73. minut - Novi pokušaj Mitrovića. Centrirao je kapiten Tadić, Mitar je nadskočio štopera domaćina, ali je Tatarušanu ponovo izašao kao pobednik u loptu izbacio u korner. Deluje da je lopta malo zakačila prečku.

70. minut - Iz igre izlazi Maksim, u igru ulazi Rotariu.

68. minut - Mitrović se okrenuo i driblingom se oslobodio svog čuvara, pokušao levom nogom, ali je Tatarušanu ponovo izašao kao pobednik.

foto: AP

67. minut - Pokušao je Lukić sa nekih 25 metara, ali je izblokiran i lopta je završila z korneru.

65. minut - Žuti karton za Rodića posle faula kojim je sprečio opasnu kontru Rumuna.

65. minut - Pokušao je Mitrović, ali je na vreme štoper Rumuna blokirao pokušaj napadača Srbije.

63. minut - I Krstajić menja - Milinković-Savić umesto Gaćinovića.

60. minut - Mitrović je nehotično zakačio golmana Tatarušanua, pa mu se izvinio.

57. minut - ŠTA JE OVO BILO?! Tucudean je očigledno faulirao Rajkovića malo izvan kaznenog prostora, sudija se nije oglasio, ali nije se čula pištaljka ni kada je tom prilikom srpski golman rukom zakačio loptu. U nastavku akcije Stančiu je pokušao iz daljine, ali ga je Maksimović izblokirao.

55. minut - JOŠ JEDNA ŠANSA ZA SRBIJU! Karambol u kaznenom prostoru Rumunije, na kraju je šutirao Radonjić, a Manea izblokirao.

49. minut - Zvanični spiker na stadionu ponovo je pozvao domaće navijače da podrže svoju reprezentaciju, što oni i čine, ali "orlovi" i dalje dominiraju na terenu.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

1 / 13 Foto: Reuters

Poluvreme - 0:0

45+4. minut - Žuti karton za Maksima zbog prigovora.

45+3. minut - Izmena kod domaćina - Nedelkearu umesto Draguša.

45. minut - TADIĆ PROMAŠIO PENAL! Šutirao visoko preko gola.

44. minut - PENAL ZA SRBIJU I CRVENI KARTON ZA TAMAŠA! Domaći defanzivac je šutnuo u glavu Gaćinovića, koji je u bolovima ostao da leži! Sudija je bio blizu, odmah pokazao na belu tačku i put u svlačionicu Tamašu.

39. minut - VELIKA ŠANSA ZA SRBIJU! Mitrović je "izbacio" Radonjića na levo krilo, fudbaler Marseja odlično centrirao na peterac, Gaćinović je uklizao i poslao loptu za malo pored gola.

38. minut - Ipak ima poneki srpski navijač, u moru rumunskih...

foto: Kurir Sport/Miloš Bjelinić

35. minut - Međutim, Rumuni prete još jednim udarcem, tukao je Draguš, ali ga je Lukić izblokirao, pa su domaćini dobili samo korner.

34. minut - Kada se saberu Mitrovićeva šansa iz 20. minuta, pa ona kada je deset minuta kasnije napravio faul u napadu i onda ova kontra Radonjića, "orlovi" su daleko opasniji rival.

33. minut - AUUU! Radonjić je u kontri imao otvoren put ka golu, odlučio je da proigra saigrače u središtu kaznenog prostora, ali je to loše učinio, pa od svega nije bilo ništa, a "mirisalo" je na veliku priliku.

30. minut - Rodić je sjajno centrirao sa levog krila, Mitrović je nadskočio čuvara i glavom šutirao, golman Tatarušanu jedva sprečio loptu da uđe u gol, međutim, dosuđen je prekršaj srpskog napadača.

28. minut - Marin je dobro izveo slobodan udarac, Rajković je krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

25. minut - Još jedan pokušaj Stančiua, ali ponovo bez problema za Rajkovića.

24. minut - Pokušaj Lukića iz veeelike udaljenosti.

20. minut - ŠANSA ZA SRBIJU! Posle greške Tamaša, za loptu se izborio Mitrović i sa protivničkim igračem na leđima šutirao sa 15, 16 metara - za malo pored gola.

17. minut - Mitrović se našao u šansi... Ali je signalizirana ofsajd pozicija.

15. minut - Domaća reprezentacija ima veliku podršku s tribina. Navijača Srbije nema...

14. minut - Rumuni prepuštaju "orlovima" posed lopte i priliku vrebaju iz kontranapada.

12. minut - Prvi korner za domaćina. Bez opasnosti po srpski gol.

11. minut - Prvi udarac domaćih fudbalera, međutim, Stančiu je "mlako" šutirao, pa golman Rajković lako hvata loptu.

4. minut - Rumuni imaju tri navijačke grupe:

foto: Kurir Sport/Miloš Bjelinić
foto: Kurir Sport/Miloš Bjelinić
foto: Kurir Sport/Miloš Bjelinić

3. minut - Meč je nastavljen, "orlovi" su izveli korner, ali nisu zapretili domaćinu.

2. minut - Utakmica je prekinuta pre izvođenja kornera zbog bakljada domaćih navijača i ubacivanja baklji na teren.

1. minut - Prvi korner za Srbiju.

1. minut - Utakmica je počela

14:59 - Na tribinama je više od 45.000 gledalaca

14:56 - Aplauz za "Bože pravde"

Ceo stadion aplaudirao je srpskoh himni "Bože pravde".

14:50 - Podsetite se petarde "orlova" protiv Rumuna

Srbija je od osamostaljenja sa Rumunijom, pre beogradskih 2:2 u ovom ciklusu Lige nacija, odigrala dva meča, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi.

"Orlovi" su kao gosti pobedili 3:2, a onda su dočekali Rumuniju u pretposlednjem kolu grupe, u meču u kome im je pobeda garantovala prvo mesto ispred Francuske i odlazak na Mundijal. Na "Marakani" je bilo 5:0.

14:20 - Tribine se pune: Pogledajte atmosferu na stadionu u Bukureštu

13:55 - Strašnu podršku imaće Rumuni! Zvanično prodato 48.400 ulaznica!

foto: Miloš Bjelinić

13:40 - Rajković na golu, Radonjić napada od starta!

SASTAVI:

RUMUNIJA: Tatarušanu - Manea, Tamaš, Sapunaru, Toška - Baluca, Marin, Draguš, Stančiju, Maksim - Tukudean. SRBIJA: Rajković - Rukavina, Milenković, Veljković, Rodić - Maksimović, Lukić, Gaćinović, Tadić, Radonjić - Mitrović. Meč sudi holandski arbitar Kevin Blom.

foto: Printscreen

Dobra igra protiv Crnogoraca (2:0) dala je dodatno samopouzdanje Orlovima, koji veruju da će ovaj ciklus završiti sa maksimalnih šest bodova.

Izabranici Selektora Mladena Krstajića igraju protiv glavnog rivala za prvo mesto u grupi. Eventualnom pobedom u Bukureštu, naš tim bi praktično obezbedio mesto na završnom turniru.

Tri kola pre kraja grupne faze, "Orlovi" su lider grupe sa dva boda ispred Rumunije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track