MAFIJA PAKUJE ZVEZDI, EVO I ZBOG ČEGA: Cilj je prikrivanje nameštaljki u Belgiji, ovo je prava istina o skandalu u Parizu!
Foto: AP/ Francois Mori, Vladimir Šporčić

Legendarni Ćurković tvrdi

MAFIJA PAKUJE ZVEZDI, EVO I ZBOG ČEGA: Cilj je prikrivanje nameštaljki u Belgiji, ovo je prava istina o skandalu u Parizu!

Fudbal -

Bivši predsednik Partizana Ivan Ćurković smatra da je priča o nameštanju utakmice PSŽ - Crvena zvezda plasirana kako bi se skrenula pažnja sa žestokog skandala koji potresa belgijski fudbal.

Ćurković je za francuski list Parizjen izneo ovu izuzetno zanimljivu teoriju.

Partizanovac, a brani Zvezdu... Ivan Ćurković
Partizanovac, a brani Zvezdu... Ivan Ćurković foto: Vladimir Šporčić

- Poslednjih dana u Srbiji se mnogo priča i piše o aferi sa fudbalskim agentima koja potresa Belgiju. U tom slučaju postoje dokazi i o tome se mnogo više daje na značaju u Srbiji. Zato imam osećaj da je priča oko nameštanja utakmice Zvezde i Pari Sen Žermena u stvari plasirana da bi se manje pričalo o skandalu u Belgiji - smatra Ćurković.

Nekadašnji golman, koji se proslavio odbranama u francuskoj ligi, za tamošnje medije ističe i to da istina mora izaći na videlo.

- Ovo mora da izađe na čistac, šta god da je u pitanju. Pitanje je gde su dokazi? Imam poverenja u pravosudni sistem koji se bavi istragom. Dokazi su ključni. Lako je sada reći „želeo je“ ili „hteo je“, ali bez dokaza... U današnje vreme postoji mnogo efikasnih metoda da se nečemu uđe u trag.

Ivan Ćurković ne vidi ništa sporno u ubedljivom porazu Crvene zvezde. Smatra da je to bilo očekivano, kada se pogleda odnos snaga dva tima.

- Ne verujem stvarno da je bilo nameštanja. Pogledajte samo igračku vrednost PSŽ, deset puta je veća od Zvezdine, koja je oko 45 miliona evra. Gledano sa sportske strane, igrači Pari Sen Žermena su kvalitetniji. Nedavno je PSŽ pobedio Lion 5:0, Sent Etjen 4:0. Srbi su poraženi 6:1. Na sve to, Milan Borjan je odbranio nekoliko udaraca. Bez njega na golu, Zvezda je mogla da primi osam ili devet golova.

foto: Profimedia

Čelnik PSŽ Žan-Marsijal Ribe

TUŽIĆEMO SVAKOG KO KAŽE DA JE NAMEŠTENO

Posle sumnji novinara francuskog Ekipa u regularnost meča Lige šampiona između PSŽ i Crvene zvezde i da su u aferu umešani čelnici oba kluba, Francuzi su otvorili istragu.

Usledila su saopštenja Crvene zvezde i PSŽ, a sada se oglasio i savetnik predsednika pariskog kluba Žan-Marsijal Ribe.

Za francuski list Žurnal di dimanš, saradnik vlasnika PSŽ izneo je mišljenje o celoj aferi.

- Sa najvećom mogućom sigurnošću tvrdim da mi nismo umešani u ovaj slučaj! Pari Sen Žermenu je strano sve što se navodi u pretpostavci o nameštanju. Da li bi se Naser el Kelaifi sastao sa osobom koja je umešana u skandal dan pre utakmice? Ta informacija pokazala se smešnom i neutemeljenom. Policija je utvrdila da nije bilo ovog pseudosastanka. Ponavljamo da će svako ko bude insinuirao da je do sastanka došlo biti podvrgnut pravnom gonjenju - rekao je Ribe.

Velikan kakav je PSŽ neće dozvoliti da se njegovo ime provlači po medijima u aferama o nameštanju mečeva u Ligi šampiona, ali stoji na raspolaganju svima koji žele da utvrde istinu.

- Naš klub nema čega da se stidi i zahvalni smo na podršci koju nam je pružilo udruženje francuskih profesionalnih klubova (LFP). PSŽ je žrtva u ovom slučaju i tražićemo pravdu na sudu. Još jednom, niko iz tužilaštva i UEFA nije kontaktirao sa nama i zadržavamo pravo da tužimo svakoga ko je spreman da nanese štetu ugledu kluba i njegovih čelnika - zaključio je Žan-Marsijal Ribe.

foto: Kurir

DANAS U KURIRU PROČITAJTE JOŠ:

ODLAZAK NAJVEĆE DIVE! Milenin testament: Svu umetničku zaostavštinu zaveštala Jugoslovenskoj kinoteci

NEDOPUSTIVO! JOŠ JEDNA PROVOKACIJA IZ SUSEDSTVA: Hrvatska traži blokadu Srbije, Vulin: Neće vam proći!

ŽALE SE! KAMIONDŽIJE U PROBLEMU: Auto-put u mrklom mraku, pa mingranti upadaju u kamione

OBRT! PORUKA LIDERA SPS POKOLEBALA SOCIJALISTE: Ivica eliminisao konkurenciju, Slavica i Novica odlustali od trke?

HOROR! STRAVIČAN ZLOČIN U SELU KOD ŽABARA: Ubila sam majku, žao mi je što nisam stigla da je zapalim

TRAGEDIJA! JELICA G. (74) POGINULA U CENTRU VRBASA: Hitna pomoć pokosila ženu na pešačkom!

PALA CENA! MILOŠ BOJANIĆ PRODAJE KUĆU U SREMSKOJ

KAMENICI: Izgubio skoro milion evra na vili!

BRAVO! SRPSKI AS OSVOJIO 32 MASTERS U KARIJERI: Đoković kineski car

INTERAKTIVNA ORDINACIJA

DR KURIR SA GINEKOLOGOM I CITOLOGOM MARIJANOM ŠAŠIĆ: O zamrzavanja humanog materijala! (KURIR TV UŽIVO)

Poslednjih godina se kod nas sve više priča o zamrzavanju jajnih ćelija i embriona kod žena i spermatozoida kod muškaraca.

Iako se ta metoda u Srbiji primenjuje već 20 godina, još uvek postoje određene nepoznanice o tome.

Kako se zamrzava humani materijal, zašto se to radi, koji je njegov rok trajanja, može li se donirati, samo su neka od pitanja na koja će nam u emisiji Dr Kurir od 14 sati odgovore dati Dr Marijana Šašić, Spec. ginekologije i akušerstva, citolog.

Tema emisije je “Zamrzavanje humanog materijala”.

Na pomenutu temu doktorki Šašić ćete moći da postavljate pitanja preko Kurirove Fejsbuk stranice, a emisija će istovremeno biti emitovana i na Kurirovom Jutjub kanalu kao i na web stranici.

Autor i voditelj emisije je Kristina Džoković.

foto: Kurir

EKSKLUZIVNI DODATAK

U DANAŠNJEM KURIRU DOBIJATE NA POKLON NOVI BROJ DODATKA RIJALITI: Otkrivamo sve o najpopularnijim učesnicima

KURIR vam danas poklanja novi broj najboljeg dodatka o svim rijaliti učesnicima.

Prenosimo sve mračne tajne učesnika: ljubavne priče, svađe, sukobi, tuče, skandali, afere ispred i iza kamera.

Šta su rekli po izlasku iz popularnih rijaliti šou-programa, zbog čega je došlo do izbacivanja i da li su zažalili zbog svojih postupaka.

Saznajte i šta kažu članovi porodica o njihovim postupcima, da li ih podržavaju ili osuđuju. Čekaju vas i ekskluzivne neobjavljene fotografije.

foto: Kurir

Čitajte KURIR, jer uvek dobijate više!

(Kurir.rs/Goran Anđelković /Foto: AP/ Francois Mori, Vladimir Šporčić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track