VELIKE FUDBALSKE LEGENDE STALE UZ ZVEZDU! Na čelu kolone čuveni Ćiro Blažević: Sve je to veoma smešna i glupa priča!
Foto: Dado Đilas

svi za jednog

VELIKE FUDBALSKE LEGENDE STALE UZ ZVEZDU! Na čelu kolone čuveni Ćiro Blažević: Sve je to veoma smešna i glupa priča!

Fudbal -

Slavni hrvatski trener i legendarni fudbaler ''kockastih'' Ćiro Blažević po ko zna koji put podržao je Crvenu zvezdu, ali pogotovo sada kada je to najpotrebnije za crveno-bele.

Ćiro je više puta naglasio da voli klubove iz našeg regiona i da će kada je to god moguće da pruži podršku. Pred početak nove sezone u Ligi šampiona Ćiro je naglasio da Zvezda neće biti topovsko đule u ovom takmičenju i da će pokazati zašto je nekada bila šampion starog kontinenta. Sve to je pričao u velikom interjuu za naš list.

- Rezultat koji su napravili zaslužuje fim, bilo je vrlo dramatično, nisam gledao, ali su mi sve prepričali. Jako mi je drago zbog uspeha Zvezde - počeo je priču Miroslav Blažević.

U jednom momentu Salcburg je imao dva gola prednosti i gotovo sve na svojoj strani?

- Ekipa gubi 2-0 i uspeva da okrene, pa to je samo potvrda visokog morala. Malo ko je to u stanju napraviti. Samopouzdanje im je baš veliko, a tako to je dokaz i da su visoke patriotske dužnosti igrači. Vratila je Zvezda sjaj koji je pripada, to je veliki klub, koji nikome nije nepoznanica. Ovim rezultatom afirmišu fudbal u regionu.

Napoli, PSŽ i Liverpul. Ovde su već počeli komentari da će Zvezda primati po pet golova od ovih svetskih giganata?

- Šta? Ma, nabijem ti ja na ku.ac sve te što tako pričaju! Idiota ima svuda, što ima uopšte daješ na značaju? Ko ih j.ebe! Šta me to pitaš? Pričao je tada Ćiro za naš list.

Zvezda se dobro pokazala na otvaranju sezone i odigrala je nerešeno za favorizovanim Napolijem, ali onda je usledio debakl od PSŽ u Parizu. Da stvar bude još gora, poznati francuski list ''L ekip'' optužio je oba kluba kako su u dogovoru namestili utakmicu.

Podsetimo, francuski list je objavio da je jedan funkcioner Crvene zvezde pokušao da uplati 5.000.000 evra na debakl crveno-belih u Parizu. To je bila i udarna tema u sutrašnjem izdanju ovog lista.

SUMNJIVO! Upozorenje za UEFA: Francuski pravosudni organi sprovode istragu o mogućnosti nameštanja meča Lige šampiona između PSŽ-a i beogradske Crvene zvezde, a ovo je naše otkriće...", stoji na naslovnoj strani "Lekipa".

foto: Printscreen

U tekstu su ističu da je odbrana Zvezde bila prilično pasivna na ovom meču.

"Da li se odbrana Crvene zvezde pokazala kao prilično pasivna u odnosu na golove PSG od kojeg je poražena sa 6:1 u sredu, 3. oktobra, na Parku prinčeva? Ovo je očigledno, posebno tokom drugog, trećeg i petog gola pariskog kluba. Mbape, Nejmar, Di Marija i Kavani su se šetali po delu terena srpskog tima. Sumnje u nameštanje meča PSG - Crvena zvezda: Da li su prekršaji koji su doveli do slobodnih udaraca Nejmara mogli biti izbegnuti? Nesumnjivo, kao i mnogi drugi...", navodi se u analizi Francuza.

Crvena zvezda se oglasila povodom natpisa čuvenog francuskog lista. Crveno-beli su istakli da sa najvećom dozom gnušanja odbacuju pitanje francuskog lista i traže od UEFA da se do kraj ispita šta se zaista desilo na ovom meču.

Nije dugo trebalo ni klubu iz Pariza da ove priče demantuje, ali i pored svega toga, priča je ostala.

foto: AP / Francois Mori

A onda je usledio još jedan šok. Francusko tužilaštvo potvrdilo je da je otvorena istraga zbog sumnje da je namešten meč Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Crvene zvezde.

Posle ovih optužbi oglasilo se veliki broj legendi, kako iz Zvezde, tako i iz drugih klubova i oblasti sporta.

foto: Shutterstock, Reuters

Svi su jednoglasni u tome da je ova priča smešna i jedna velika budalaština. Ipak, zna se čija izjava je bila najglasnija i bez imalo ustezanja. Slavni hrvatski trener Ćiro Blažević poslao je jasnu poruku povodom ovih spekulacija.

- Pet miliona, čega?! Krvnih zrnaca možda. Da vam kažem, pa to je smešna i glupa priča. Pa kako realizovati takvu opkladu i nameštanje? Ma nas ovde PSŽ ne j*be ni pet posto, to je prebogat klub. Baš će oni da ulaze u igre koje pominje Ekip. Ma glupo mi je i da komentarišem tako nešto - rekao je za Kurir Ćiro Blažević, aludirajući i na to da se Zvezdin čovek sastao sa predsednikom PSŽ.

Prosto cela fudbalska javnost želi da ovo stane i da se ime jednog kluba kao što je Zvezda više ne povezuje sa kriminalnim aktivnostima pojedinaca.

Prema navodima iz ovog kluba, sve ovo je delo kriminalnih organizacija sa ovih prostora kojima smeta jaka i stabilna evropska Zvezda.

Da li je zaista tako, saznaćemo kada se postupak okonča.

Kurir sport

Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track