SA POGINULIM HRVATOM HAPŠEN NA DERBIJU: Ovo je navijač Partizana koji je RANJEN U BLOKU 62! Pozadina obračuna u Novom Beogradu!
Foto: Privatna Arhiva, Profimedia

motivi napada

SA POGINULIM HRVATOM HAPŠEN NA DERBIJU: Ovo je navijač Partizana koji je RANJEN U BLOKU 62! Pozadina obračuna u Novom Beogradu!

Fudbal -

U pucnjavi na Novom Beogradu večeras je u Nehruovoj ulici kod broja 80 ranjen Milan L, koji je sa lakšim povredama noge prevezen u bolnicu.

Postoje indicije da večerašnji napad vatrenim oružjem zapravo predstavlja nastavak navijačkih obračuna, po kojima su novobeogradski blokovi poznati.

Milan L. je navijač Partizana, koji je svojevremeno hapšen zbog tuče na "večitom derbiju". On je hapšen tokom obračuna na Jugu, zajedno sa Hrvatom Antom Firićem, koji je pre nekoliko dana ubijen u Hrvatskoj.

Milan L.
Milan L.foto: Privatna Arhiva

Takođe, policija ispituje da li je ranjavanje M.L. čin osvete za prošlogodišnje ubistvo navijača Partizana Demira Jukića.

Demir Jukić
Demir Jukić foto: Fejsbuk

Jukić (18) je preminuo 20. avgusta 2017. od posledica ranjavanja vatrenim oružjem u stomak u obračunu sa navijačima Crvene zvezde početkom juna iste godine u ulici Dr Ivana Ribara 98 preko puta Bloka 45 na Novom Beogradu. Jukić je kobne večeri bio kod drugova kada je došlo do obračuna Grobara i Delija.

Mesto gde je ranjen Milan L.

Do sukoba je navodno došlo zbog nekoliko grafita koje su navijači suparničkog kluba prefarbali.

foto: Damir Dervišagić
Mesto zločina
Mesto zločina foto: Kurir

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Fejsbuk)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja