BLICKRIG NEMACA U ATINI: Bajern za tri minuta slomio AEK, Jang bojs protiv Valensije izborio istorijski remi
Foto: EPA/PETER SCHNEIDER

LIGA ŠAMPIONA NASTAVLJENA POSLE TRI NEDELJE

BLICKRIG NEMACA U ATINI: Bajern za tri minuta slomio AEK, Jang bojs protiv Valensije izborio istorijski remi

Fudbal -

U prvim utakmicama trećeg kola Lige šampiona Bajern je kao gost u Atini savladao AEK 2:0, dok su Jang bojs i Valensija u Bernu igrali 1:1.

Bajern se, makar na nekoliko sati, osamio na vrhu Grupe E sa sedam bodova, Ajaks ima četiri, Benfika tri, dok je AEK bez bodova. Kasnije večeras u Amsterdamu se sastaju "kopljanici" i lisabonski "orlovi".

Šampion Nemačke se silno namučio da slomi otpor AEK-a. Ipak, uspeo je to sredinom drugog poluvremena sa dva brza gola. Prvo je u 62. minutu Havi Martinez udarcem sa sedam, osam metara načeo domaćina, a sudbinu mu je u 64. zapečatio Robert Levandovski, pošto ga je Rafinja ostavio samog pred praznim golom.

Mnogo je neizvesnije bilo u Švajcarskoj, gde je Valensija povela u 26. minutu golom Mičija Batšuaija posle sjajne asistencije Karlosa Solera. Ipak, debitant u Ligi šampiona Jang bojs uspeo je da osvoji prvi bod zahvaljujući Giljemeu Oraruu, koji je u 55. minutu bio precizan sa bele tačke za konačnih 1:1.

Srpski internacionalac Miralem Sulejmani igrao je za Jang bojs do 74. minuta.

U Grupi H danas se sastaju i Mančester junajted - Juventus, a trenutno tabela izgleda ovako: Juventus (meč manje) 6, Mančester junajted (meč manje) 4, Valensija 2, Jang bojs 1.

TOK MEČEVA:

KRAJ - 1:1 u Bernu, 0:2 u Atini!

74. minut - Miralem Sulejmani je izašao iz igre.

64. minut - AEK - BAJERN 0:2 - LEVANDOVSKI! Sjajna akcija gostiju, na kraju je Rafinja uposlio Levandovskog, samog pred praznom mrežom, pa Poljaku nije bilo teško da se upiše u strelce.

62. minut - AEK - BAJERN 0:1 - MARTINEZ! Šut Robena je izblokiran, lopta je došla do Španca, koji je sa sedam, osam metara tukao snažno i neodbranjivo.

55. minut - JANG BOJS - VALENSIJA 1:1 - ORARU IZ PENALA!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na obe utakmice.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Valensija vodi u Bernu 1:0, dok Bajern pritiska AEK, ali ne uspeva da mu slomi otpor.

43. minut - ŠTA JE SA ROBENOM I LEVANDOVSKIM? Holanđanin i Poljak izgleda imaju neki problem. Utisak je da Roben namerno neće da doda Levandovskom loptu...

26. minut - JANG BOJS - VALENSIJA 0:1 - BATŠUAJI! Soler je "izbacio" Belgijanca samog pred golmana Volflija, Batšuaji ga je obišao i poslao loptu u mrežu.

1. minut - Počele su utakmice i u Atini i u Bernu.

Bajern je veliki favorit u Atini. Pobedom na gostovanju Volfsburgu (3:1), šampion Nemačke prekinuo je crni niz od tri meča bez pobede u Bundesligi (dva uzastopna poraza), čime je donekle smirio strasti u javnosti. Mediji su "opleli" po treneru Hrvatu Niku Kovaču, a uprava kluba stala je na stranu svog šefa struke. Bez obzira na tu negativnu atmosferu, sve osim pobede Bajerna u glavnom gradu Grčke predstavljalo bi senzaciju.

AEK nema nijedan bod, dok Bajern ima četiri, savladao je Benfiku u Lisabonu 2:0, ali je kiksnuo u Minhenu protiv Ajaksa (1:1).

Debitant u Ligi šampiona Jang bojs, sa srpskim internacionalcem Miralemom Sulejmanijem, takođe još nema ni bod, a danas dočekuje Valensiju, kojoj ne ide u prvenstvu Španije, ali je u elitnom evropskom takmičenju uspela da osvoji bod u Mančestru protiv Junajteda (0:0) u prošlom kolu. Ujedno, "slepim miševima" je to prvi poen, jer su prethodno izgubili od Juventusa.

TREĆE KOLO LIGE ŠAMPIONA:

GRUPA E

AEK - Bajern 18.55

Ajaks - Benfika 21.00

GRUPA F

Šahtjor - Mančester siti 21.00

Hofenhajm - Lion 21.00

GRUPA G

Roma - CSKA 21.00

Real Madrid - Plzenj 21.00

GRUPA H

Jang bojs - Valensija 18.55

Mančester junajted - Juventus 21.00

SREDA:

GRUPA A

Klub Briž - Monako 18.55

Dortmund - Atletiko Madrid 21.00

GRUPA B

PSV - Totenhem 18.55

Barselona - Inter 21.00

GRUPA C

Liverpul - Crvena zvezda 21.00

PSŽ - Napoli 20.45

GRUPA D

Galatasaraj - Šalke 21.00

Lokomotiva - Porto 21.00

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track