OKORELE KRIMINALCE I UBICE TERAO JE DA RADE SKLEKOVE! Legendarni Ćiro Blažević ukrotio najveće razbojnike na svetu! Priče iz ZATVORSKIH DANA hrvatskog stručnjaka ostaviće vas bez daha!

ANEGDOTE IZ ZATVORA

OKORELE KRIMINALCE I UBICE TERAO JE DA RADE SKLEKOVE! Legendarni Ćiro Blažević ukrotio najveće razbojnike na svetu! Priče iz ZATVORSKIH DANA hrvatskog stručnjaka ostaviće vas bez daha!

Fudbal -

Legendarni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević ispričao je neke zanimljive anegdote iz francuskog zatvora.

Blažević je 1995. godine uhapšen u francuskoj zoni ženevskog aerodroma "Cointrin" zbog optužbi da je bio akter velike fudbalske afere "Tapi". Sumnjalo se da je je Ćiro za 420.000 franaka 1989, godine sredio, kao trener Nanta, da se utakmica sa Olimpiom iz Marseja završi rezultatom 0:0. Tih 420.000 franaka bili su samo kap u moru novca koji je nestao iz Olimpikove blagajne dok je klub vodio čuveni Bernar Tapi.

Legendarni stručnjak je 17 dana proveo u francuskom zatvoru Lujin, ali je ubrzo oslobođen optužbi.

"Lagano je u zatvoru ako ti je savest čista. Dali su mi zatvorenike da radim svako jutro gimnastiku sa njima. Tako da sam i tamo nastavio da radim svoj posao.Bio sam jako strog. Najveći razbojnici i ubice su morali za kaznu da rade sklekove. Slušali su me bez pogovora", rekao je za Večernji TV Blažević.

Ćiro je istakao da je "imao privilegiju da komunicira sa najvećim razbojnicima na svetu".

"Znali su me jer sam bio trener Nanta. Čim su me videli počeli su da dobacuju: 'Ne daj se Ćiro, nisi kriv...' ".

Blažević je istakao da bio spokojan jer mu je savest bila čista.

"Svako može doći u zatvor. mi se bavimo poslom koji ume da bude komplikovan. Ja sam uvek bio spokojan jer nikad u životu nisam povredio ono što mi je život dao, a to je sport."

Kurir sport/Večerinji.hr

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track