PARTIZAN NIJE BLISTAO, ALI PROŠAO U ČETVRTFINALE KUPA SRBIJE: Marković i Zakarić srušili Zemun i odveli crno-bele u narednu rundu (VIDEO)
Foto: Starsport©

BILO JE GUSTO

PARTIZAN NIJE BLISTAO, ALI PROŠAO U ČETVRTFINALE KUPA SRBIJE: Marković i Zakarić srušili Zemun i odveli crno-bele u narednu rundu (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedili su u gostima Zemun 2:0 (0:0) i plasirali se u četvrtfinale Kupa Srbije.

1 / 15 Foto: Starsport©

Branilac trofeja prolaz dalje obezbedio zahvaljujući golovima mladog Svetozara Markovića u 50. i Gorana Zakarića u 88. minutu.

Niški Radnički je posle preokreta bio ubedljiv u Dobanovcima protiv drugoligaša Budućnosti 4:1 i to već u prvom poluvremenu, dok je Spartak iz Subotice savladao Mačvu 1:0.

U preostalim mečevima danas igraju: Vojvodina - Sinđelić (16 sati), Borac Čačak - Napredak (17), Čukarički - Mladost Lučani (17), dok je odloženo Crvena zvezda - TSC Bačka Topola.

foto: Starsport©

TOK MEČA:

90+3. minut - Kraj meča! Zemun - Partizan 0:2

89. minut - GOL! Goran Zakarić

85. minut - Odličan udarac Savića, ali je golman Partizana sjajnom reakcijom sprečio izjednačenje!

79. minut - Gužva pred golom Stojkovića! Domaćin je sada već ozbiljno pripretio...

72. minut - KAKVA ŠANSA ZA ZEMUN! LOPTA JE SKORO UŠLA U GOL! Partizan je imao dosta sreće! Stojković je šutirao, golman Stojković loše interveniše, samo je odbio loptu, na koju je natrčao Mrkaić, koji je pogodio prečku!

63. minut - Lepa akcija crno-belih. Pantić je snažno šutirao, ali je Milošević je loptu poslao u korner

60. minut - Zemun je odlučio da napadne! Šutirao je Savić, ali je lopta otišla pored gola

51. minut - GOL! Svetozar Marković, Partizan vodi 1:0 protiv Zemuna

Odlična akcija Partizana krunisana je pogotskom! Pantić je uposlio Jankovića, ovaj centrirao na prvu stativu, a mladi štoper zakucao loptu u mrežu Miloševića!

1 / 5 Foto: Starsport©

46. minut - KAKVA PRILIKA ZA ZEMUN! Domaćin na startu drugog poluvremena stvara šansu. Vukadinović je sjajno šutirao, a Stojković odlično izblokirao

15.05 - Počelo je drugo poluvreme!

foto: Starsport©

1. POLUVREME

45. minut - Još jedna velika šansa za Partizan! Nikolić se našao na samo nekiliko metara pred gol domaćina, šutirao je, ali loptu hvata Milošević

39. minut - PARTIZAN SVE AGRESIVNIJI! Gol Zemuna je ugrožen, ali je golman Milošević na visini zadatka

34. minut - KAKVA PRILIKA ZA UROŠEVIĆA! Ubacio je Janković oštro loptu u kazneni prostor, odlično se ubacio mladi fudbaler, šutirao ka golu domaćina, ali je golman Milošević sjajno zaustavio udarac

foto: Starsport©

27. minut - Igra se odvija na sredini terena...

22. minut - Zemun se ozbiljno brani, Partizan uglavnom ima inicijativu. Igra se nezanimljiv fudbal...

12. minut - UDARAC JANKOVIĆA! Nastavljaju gosti da pritiskaju odbranu Zemuna, Marko Janković je imao priliku ali je izblokiran.

10. minut - ŠANSA ZA PARTIZAN! Miletić je šutirao posle kornera, ali je Tošeski sa gol-linije Zemuna izbacio loptu u polje!

3. minut - Partizan preti od starta meča, ali su udarci Rikarda Gomeša i Nemanje R. Miletića izblokirani

14.00 - Meč je počeo!

*Minut ćutanja pre početka utakmice za preminulog bivšeg igrača i funkcionera Zemuna Slobodana Pejovića.

SASTAVI

ZEMUN: Milošević - Milutinović, Cvetković, Trajković, Lukić - Tošeski, Luković - Kukuličić, Vukadinović, Stojković - Mrkaić. Trener: Miloš Kruščić.

PARTIZAN: Stojković - N. R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević – Zdjelar, Zakarić, Janković, Pantić – Nikolić, Rikardo.

Trener: Zoran Mirković.

Zemun, Gradski stadion, Sudija: Momčilo Marković

trener partizana bata mirković
trener partizana bata mirkovićfoto: Partizan.rs

Kiks protiv Spartaka u nedelju u Kuli i samo jedan osvojen bod zabrinuo je sve u Partizanu.

Crno-beli su igrali vrlo loše, a trener Zoran Mirković pred gostovanje Zemunu u osmini finala Kupa Srbije priznaje da ovaj meč ne dolazi u dobrom momentu.

"Imali smo falš korak protiv Spartaka u Kuli. Očekivali smo da ćemo dobiti utakmicu. Raspoloženje nam nije baš na najvišem nivou, ali igramo kup gde nema popravki. Moramo da odigramo maksimalno skocentrisani kako bismo pobedili", rekao je Mirković koji o ekipi Zemuna samo reči hvale.

"Kad smo izvukli Zemun i onda sam rekao da će biti izuzetno teška utakmica, nije nimalo naivan protivnik. A sad nam je još teže. Zemun iz avgusta, kada smo se sastali i danas nije ista ekipa. Sigurno je da vidi svoju šansu, to je borba za trofej i oni ga žele", kaže Mirković.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track