Najnovije vesti

ZA PARTIZAN SAM NAVIJAO ZBOG VOKRIJA, A ZA ZVEZDU ZBOG ALBANSKIH BOJA: Premijer tzv. Kosova otvorio dušu Hrvatima i pričao o srpskim večitim rivalima
Foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

RAMUŠ HARADINAJ OTVORENO

ZA PARTIZAN SAM NAVIJAO ZBOG VOKRIJA, A ZA ZVEZDU ZBOG ALBANSKIH BOJA: Premijer tzv. Kosova otvorio dušu Hrvatima i pričao o srpskim večitim rivalima

Fudbal

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj dao je intervju za "Večernji list" u kojem se, između ostalog, osvrnuo i na neke sportske detalje.

Haradinaj je za hrvatski list govorio o političkim temama da bi ga u jednom trenutku novinar pitao da li je istina da navija za Partizan.

Novinar "Večernjeg lista" kazao mu je da su u njegove kolege iz sportske redakcije bile razočarane kada su čule da je nekadašnji haški optuženik bio navijač "crno-belih" jer su bili uvereni da je strasvena pristalica zagrebačkog Dinama ili splitskog Hajduka.

Međutim, Haradinaj je dao neočekivan odgovor.

"Za Partizan sam navijao kada je tamo igrao Fadilj Vokri i nisam bio toliko strastveni navijač i član ‘grobara’, kako to su preneli srpski mediji. Moram da vam otkrijem jednu tajnu. Kada smo bili deca, navijali smo za Crvenu zvezdu, ali samo zato što su imali albanske boje. Tada nismo smeli da na stadione nosimo albanske zastave", otkrio je Haradinaj.

"Dolazim iz porodice koja je stvarno prošla sve i svašta. Nismo imali najbolji život u Jugoslaviji. Moja porodica, iskreno vam kažem, sa Srbima nije bila u najboljim odnosima za vreme Jugoslavije, niti smo se osećali kao Jugosloveni, već i tada kao Albanci. Nismo voleli Tita. I tada smo bili po političkim zatvorima. Pa zna se da je jedan iz moje porodice Haradinaj služio 11 godina u Požarevcu u samici",  govorio Haradinaj koji retko priča o privatnom životu.

kurir.rs / Večernji list

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...