NAJVEĆE AVIONSKE NESREĆE U KOJIMA SU STRADALI SPORTISTI: Od igrača Torina, preko fudbalera Junajteda koji su igrali protiv Crvene zvezde, do ragbista koji su postali kanibali... Tragedija u Lesteru nastavak crnog niza! (VIDEO)
Foto: Printskrin

Užasne tragedije

NAJVEĆE AVIONSKE NESREĆE U KOJIMA SU STRADALI SPORTISTI: Od igrača Torina, preko fudbalera Junajteda koji su igrali protiv Crvene zvezde, do ragbista koji su postali kanibali... Tragedija u Lesteru nastavak crnog niza! (VIDEO)

Fudbal -

Tragedija koja se desila u subotu uveče, kada su prilikom pada helikoptera poginuli vlasnik Lestera i još četvoro ljudi, ući će na listu najvećih avio-nesreća u istoriji sporta.

Još uvek je u svežem sećanju tragedija u kojoj su stradali fudbaleri Šapekoensea, a podsećamo vas na neke od najvećih nesreća.

4. maj 1949. godine - Avion sa fudbalerima Torima je pao na brdu Superga u Severnoj Italiji. Svi putnici su izgoreli.

6. februar 1958. godine - Osam fudbalera Mančester junajteda je poginulo u Minhenu pri povratku iz Beograda gde su igrali protiv Crvene zvezde.

15. februar 1961. godine - Šest kilometara od Brisela srušio se avion na letu iz Njujorka. Poginulo je 18 klizačica reprezentacije SAD.

13. oktobar 1972. godine - Avion sa ragbistima Urugvaja se srušio u Andima. Od 45 putnika, 28 je preživelo pad. Proveli su u snegu 72 dana, a da bi preživeli postali su kanibali. Spasilačke ekipe su spasle 16 osoba.

6. oktobar 1976. godine - Protivnici Fidela Kastra su postavili bombe u avionu koji je pao u blizini Barbadosa. Poginula su 24 člana kubanskog mačevalačkog tima od ukupno 70 žrtava.

14. marta 1980. godine - U sudaru u blizini Varšave poginulo je 87 osoba, od toga 22 člana američke bokserske reprezentacije.

27. april 1993. godine - Među 30 mrtvih u padu vojnog aviona u Africi bila su sedmorica reprezentativaca Zambije.

15. septembar 2007. godine - Čuveni britanski reli vozač Kolin Mekre poginuo je u padu helikoptera u Škotskoj. S njim su u smrt otišli njegov petogodišnji sin i još dvojica putnika.

7. septembar 2011. godine - Avion sa hokejašima Lokomotive iz Moskve srušio se pri poletanju u Jaroslavlju. Poginule su 44 osobe.

28. novembar 2016. godine - Avion kojim su putovali članovi Fudbalskog kluba Šapekoense iz Brazila srušio se u Kolumbiji. Na letu je bilo 77 osoba, a poginulo je 71. Preživela su samo trojica fudbalera - Džekson Folman, Alan Rušel i Neto.

Kurir sport Foto: Printskrin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track