BOMBA U MADRIDU: Ništa od Kontea! Evo ko je novi trener kraljevskog kluba!
Foto: EPA

neočekivano

BOMBA U MADRIDU: Ništa od Kontea! Evo ko je novi trener kraljevskog kluba!

Fudbal -

Trener B tima Real Madrida Santjago Solari novi je trener prvog tima kraljevskog kluba posle smene Lopetegija.

U Realu, ali i navijači tog kluba, nezadovoljni su igrom i rezultatima ekipe. Mediji spekulišu da posle otkaza Lopetegiju, prvi kandidat za trenera Italijan Antonio Konte, ali uprava je odlučila da ekipu preuzme neko ko već radi u sistemu Reala, preneo je Skaj Italija.

Čelnici Reala održali su danas sastanak i razgovarali o treneru, manje od 24 sata od teškog poraza od 1:5 u "el klasiku" od Barselone. Poraz na Kamp Nou je četvrti poraz Reala u poslednjih pet utakmica, a ekipa je deveta u Primeri.

Bivši fudbaler Reala Solari predvodio je B tim, Kastilju. On je kao igrač osvojio Ligu šampiona i dve titule sa Realom, nakon što je 2000. godine došao iz gradskog rivala Atletika. Argentinac je proveo pet godina na "Santjago Bernabeu", pre nego što je otišao u Inter i osvojio tri šampionske titule u tri sezone.

Mnogi smatraju da je Solari samo privremeno rešenje u Kraljevskom klub, ali to ćemo saznati tek u narednih nekoliko dana.

Lopetegijev prethodnik Zinedin Zidan je takodje predvodio Kastilju, pre nego što je preuzeo Real, u januaru 2016. godine, kada je otpušten Rafael Benites. Zidan je osvojio tri uzastopne Lige šampiona, titulu u Primeri, Superkup Španije, dva Superkupa Evrope i dva svetska klupska prvenstva sa "kraljevskim" klubom.

Kurir sport

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track