MONSTRUOZNO! NAVIJAČI IZ ALBANIJE VELIČAJU SMRT KACIFASA: Mrtav Grk, jedno đubre manje! (FOTO)
Foto: Printscreen

užas

MONSTRUOZNO! NAVIJAČI IZ ALBANIJE VELIČAJU SMRT KACIFASA: Mrtav Grk, jedno đubre manje! (FOTO)

Fudbal -

Utakmica prve albanske lige između ekipa Partizani iz Tirane i Skenderbega ostala je u senci skandaloznog transparenta koji se u jednom trenutku pojavio na tribini gde su bili smešteni domaći navijači.

Transparent je povezan sa ubistvom Grka Konstantinom Kacifasom u jednom albanskom selu pre nekoliko dana.

Kasifasa je usmrtila albanska policija, međutim ono što je isto tako uznemirujuće je da su njegovo stradanje iskoristili navijači Tirane da istaknu morbidnu poruku: "Mrtav Grk, jedno đubre manje".

Posle ovog incedenta oglasio se i Olsi Ramam, brat Edija Rame koji obavlja funkciju direktora kluba iz Tirane.

- Čim se baner pojavio na tom delu tribina, odmah smo reagovali, pozvao sam istog momenta našeg portparola da ode dole i naredi da ga uklone. Bio je istaknut vrlo kratko, ali je i to dovoljno da nas alarmira i za ubuduće. Naš cilj, naš posao je samo fudbal i ništa više van toga - rekao je Rama u izjavi grčkim medijima.

Ipak, osobe koje su u delo sprovele ovako gnusnu ideju nisu privedene i sankcionisane.

- Nažalost, stadion nije pokriven sigurnosnim kamerama da bismo mogli da lociramo izgrednike. Tražili smo ih, ispitivali brojne navijače. Naši ultrasi su nam rekli da oni nemaju nikakve veze sa tim transparentom. Taj koji ima nam je napravio problem, ali smatramo da je to samo izdvojen slučaj, ne i stav većine.

Rama je poručio da takvim ekstremistima nije mesto na stadionu, mada ostaje mučan utisak zbog zaista jezive poruke koja je poslata.

-Takci nacionalisti i ekstremi nemaju mesta na našem stadionu. Mi sa time nemamo veze i ne želimo takve individue na našim tribinama. Oni ne predstavljaju nas i to kažemo jasno i glasno. U saradnji sa vlastima, ako postoji način da nađemo odgovorne za pisanje transparenta, pronaći ćemo ih.

Kurir sport

Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track