MILANE, BRATE, ZASLUŽIO SI MOJE SKANDIRANJE! Mihajlo Pjanović ponosan što su Delije legendarnom pesmom pozdravile heroja Crvene zvezde
Foto: Reuters, Saša Pavlić

Emotivno

MILANE, BRATE, ZASLUŽIO SI MOJE SKANDIRANJE! Mihajlo Pjanović ponosan što su Delije legendarnom pesmom pozdravile heroja Crvene zvezde

Fudbal -

Grmela je Marakana Hej, Pjano, skoči daj gol glavom - glasi jedna od najčuvenijih pesma sa "severa" koju su Delije posle više od decenije prepevale u čast heroja koji je sa dva gola srušio Liverpul

Poluvreme. Zvezda vodi 2:0. Emocije pucaju 53.000 Delija. Žele da iskažu poštovanje prema Milanu Pavkovu, njihovom heroju. Spontano kreću - Hej, Pavkov, skoči daj gol glavom... I tako kompletnu pauzu! Punih 15 minuta!

Izvorno, pesma koja je nastala u čast Mihajla Pjanovića prepevana je u sekundi. Prosto, dešavanja na terenu zahtevala su da se to dogodi. Legendarni as Zvezde, oduševio se kada je čuo skandiranje Marakane. Ni najmanje mu nije smetalo što umesto Pjano, grmi Pavkov... Naprotiv, bio je ponosan!

Kako vam se čini ono što je pokazao vaš naslednik, novi heroj Zvezdinog severa? - Fenomenalni golovi! Posebno onaj drugi, kada je izdržao kontakt i posle onako šutirao - počeo je priču Mihajlo Pjanović za Kurir.

Nego, jel zaslužio da mu prepevaju "vašu" pesmu "Hej, Pjano skoči daj gol glavom"? - Naravno. Dečko daje golove u kontinuitetu, sjajan je, zadovoljstvo ga je gledati. Bilo je lepo opet čuti tu pesmu, podseća na neke mnogo lepe dane.

Šta reći o onoj atmosferi na Marakani? - Bio sam na mnogo stadiona širom sveta, ali nikad nisam video ništa približno ovome. Ovo ovde je nešto impresivno, to svakog fudbalera koji istrči na teren potpuno oduševi.

Jel ova pobeda Zvezda trijumf fudbala nad novcem? - Apsolutno se slažem! Čitao sam sjajan tekst američkog novinara na ESPN. Ako fudbal izgubi dušu, to je će biti kao pozorište. Dođeš, sediš, aplaudiraš i odeš kući. Ako nema emocije kao što je bila sinoć nema ni fudbala.

Pričalo se dosta o primljenih deset golova na gostovanjima, nego, šta kažete na nula pogodaka Liverpula i Napolija u Beogradu za tri sata fudbala? - Impresivno! Treba biti objektivan i reći da je taktika trenera Milojevića izuzetna! Maksimalno je spremio momke u svakom smislu, rezultat toga su te dve sjajne nule.

Eh, što nismo izvukli Real ili Bajern!

Da vam je neko rekao da će Zvezda imati četiri boda posle četri kola u ovakvoj grupi, šta bi ste mu odgovorili? - Iskreno, ovo niko nije mogao da očekuje. Nesreća je što smo dobili tri najbolja tima iz tri najbolje lige u Evropi! Napoli, PSŽ i Liverpul nalaze se među pet timova u Evropi koji su u najbolji formi! Eto, daleko bolje bi bilo da smo dobili klubove poput Bajerna ili Reala koji su u padu.

Kurir sport / M. Bjelinić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track