MITROVIĆEV GOL GLAVNA TEMA NA OSTRVU: Evo šta kaže nekada najbolji engleski sudija (VIDEO)
Foto: Reuters

polemika traje

MITROVIĆEV GOL GLAVNA TEMA NA OSTRVU: Evo šta kaže nekada najbolji engleski sudija (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Liverpula pobedili su Fulam sa 2:0 u 12. kolu Premijer lige, ali je ono što se dogodilo u 41. minutu tog meča u centru pažnje svih medija na Ostrvu.

Tada je napadač Fulama i srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović zatresao mrežu Liverpula i počeo je da slavi ali je sudija Tirni posle signalizacije pomoćnika poništio gol zbog ofsajda, nakon čega je sevnula kontra Liverpula, posle koje je Salah pogodio mrežu tima trenera Slavioše Jokanovića

Viđenje te dve situacije izneo je i bivši sudia Mark Klatenburg koji trenutno radi kao šef sudijske organizacije Saudijske Arabije.

- Dovoljno je da deo tela kojim se može postići gol bude u nedozvoljenoj poziciji, kao što je slučaj sa Mitrovićem, koji je minimalno bio u ofsajdu. Njegovo rame je bilo iza poslednjeg igrača odbrane, tako da je linijski sudija doneo pravilnu odluku - istakao je Klatenburg.

Ali, imao je nekada najbolji engleski sudija šta da zameri glavnom arbitru na meču na "Enfildu".

- Golman Liverpula Alison je izveo prekid, ali lopta nije mirovala, već je bila u pokretu, što je nedozvoljeno. Tirni je morao da zaustavi akciju, vrati loptu na mesto prekida. Umesto toga, dozvolio je da Liverpul nastavi akciju i tako je Fulam kažnjen. Takođe, Mitrović je posle svog šuta počeo sa slavljem. U situacijama kada je mali ofsajd, a tim slavi gol, sudija obično treba da odloži nastavak meča pre nego što se uveri da su svi igrači spremni za nastavak, što Tirni nije uradio i Liverpul je to iskoristio - naveo je Klatenburg.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track