VELIKI RADOVI NA MARAKANI: Stiže grejanje za PSŽ!
Foto: Www.crvenazvezdafk.com

UEFA oduševljena

VELIKI RADOVI NA MARAKANI: Stiže grejanje za PSŽ!

Fudbal -

Grejači na terenu biće spojeni sa kotlom u zgradi Sportskog društva, sve moramo da završimo nedelju dana pre utakmice sa PSŽ, otkriva Milorad Ćorović, direktor stadiona

Crvena zvezda će po preporuci UEFA završiti sistem grejanja terena na "Rajku Mitiću" nedelju dana pre utakmice sa PSŽ, otkriva za Kurir, direktor stadiona Milorad Ćorović. Poslednji meč crveno-belih u Ligi šampiona je na programu 11. decembra. Uprava kluba uložila je veliki novac kako bi popularna Marakana konačno i u vreme ledenih meseci imala idealne uslove za odigravanje domaćih i međunarodnih utakmica.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

- U završnoj smo fazi velikih radova. Problem nam stvara priličan broj mečeva koje ima naš tim. Posebno do same utakmice sa PSŽ, jer do tada moramo sve da završimo. Lepo i sunčano vreme nam ide na ruku. To je spas! Drugo rešenje, sem grejača, bilo je da teren prekrijemo specijalnim folijama za zaštitu trave - rekao je za Kurir Milorad Ćorović, a potom dodao:

- Ovo je privremeno rešenje. Grejanje će biti spojeno iz zgrade našeg Sportskog društva, sa velikog kotla od 1,2 megavata sa grejačima na terenu. Mi ćemo dati novac i grejaćemo teren. Imali smo velikih problema jer nismo smeli da idemo sa cevima kroz već postojeći tunel za igrače. Morali smo da ga obiđemo. Toplovodom iz zgrade SD grejanje ide pored trafostanice, zatim zapadne kapije broj četiri, ulazimo u minus sprat, zatm kroz tunel za novinare i osoblje, zatim levo i tu se kačimo na grejače. Ukupno, 450 metara puta dva, znači 900, jer imamo dve cevi. Na istoj trasi postavljamo i struju za napajanje displeja. Zbog toga smo povećali snagu trafostanice na 250 kilovata.

1 / 5 Foto: Www.crvenazvezdafk.com

Milorad Ćorović kaže da će Zvezda imati teren sa kojim će moći da se podiči: - Grejanje moramo da pustimo makar pet do šest dana pre utakmice sa PSŽ. Da izvršimo probe i vidimo kako sve funkcioniše. Institu "Kirilo Savić" kontroliše sve naše radove, idemo deonicu po deonicu.

Velika investicija

Klub finansira radove

Milorad Ćorović kaže da FK Crvena zvezda sama izvodi radove. - Crvena zvezda sama finansira radove i to treba reći. Mnogo je novca u pitanju, kad radovi budu gotovi, izaći ćemo u javnost sa jasnom brojkom. Kao direktor stadiona zahvaljujem se svojoj upravi. UEFA šalje inspekcije i svaki put nas pohvaljuju jer ne mogu da veruju kako brzo napredujemo. Ovo su istorijske stvari za naš klub. Svaki dan radimo, nema praznika za nas. Nemam milosti prema bilo kome i verovatno sam najomraženiji čovek trenutno u Zvezdi - kroz smeh je završio Miki Ćorović.

Još radova

Nove kapije na Istoku i Zapadu

Pored grejanja i struje, Crvena zvezda izvodi radove i oko stadiona, konkretno kapija. - Ako se obiđe stadion, vidi se da su radovi u punom jeku. Pored grejanja radimo i još nekoliko stvari oko stadiona. Jedna od bitnijih su kapije na istočnoj i zapadnoj tribini, uvođenje posebne struje na teren kako bismo napojili panele za reklame. Radimo stvarno punom parom. U petak nam stižu kapije za istočnu tribinu, a potom i za zapadnu. Posla je preko glave - jasan je Ćorović.

Kurir sport/A. Radonić

Foto Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track