TUMBAKOVIĆ DOVODI CRNOGORCE NA MARAKANU I UZDA SE U LIČNU TRADICIJU: Tamo sam beležio bolje rezultate nego u hramu fudbala, to jest Partizanovom stadionu
Foto: Reuters

SOKOLOVI ŽESTOKO OSLABLJENI U BEOGRADU

TUMBAKOVIĆ DOVODI CRNOGORCE NA MARAKANU I UZDA SE U LIČNU TRADICIJU: Tamo sam beležio bolje rezultate nego u hramu fudbala, to jest Partizanovom stadionu

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković rekao je danas da je ubedjen da će njegova ekipa u Beogradu protiv Srbije odigrati bolje nego u utakmici u Podgorici.

"Idemo u Beograd sa ekipom koja je po imenima slabija, ali to ne znači da ćemo da odigramo slabije. Naprotiv, mislim da ćemo da odigramo daleko bolju utakmicu i tako ćemo se pripremati", rekao je Tumbaković, prenose Vijesti.

Fudbaleri Crne gore u subotu igraju protiv Srbije na stadionu "Rajko Mitić" utakmicu petog kola Lige nacija. Srbija je posle četiri odigrana kola prva na tabeli četvrte grupe C Lige nacija sa osam osvojenih bodova, dok je Crna Gora druga sa bodom manje.

"Nemamo šta da izgubimo, a moramo da igramo i zašto ne bismo pokazali šta znamo. Kriterijume na planu borbenosti, želje, htenja moramo da ispunimo", rekao je on.

Sa spiska od 27 fudbalera otpali su najbolji igrači - Stevan Jovetić, Stefan Savić i Nikola Vukčević.

"Razmišljali smo da ćemo imati kompletan sastav, ali sada smo u lošoj situaciji nego što smo bili. Ne govorim zato što se žalim, već zato što su to činjenice", rekao je Tumbaković.

Tumbaković je naveo da je njegova ekipa, posle utakmice u Podgorici i poraza od 0:2, ostala dužna pre svega sebi.

"Hajde da se pokažemo tamo. Nismo kompletni, ali mi smo reprezentacija, kakva je razlika, tu su najbolji. Zašto da idemo tamo da im se predamo? Nećemo. Oni imaju cilj protiv nas, jer u duelu sa Litvanijom 'imaju' tri boda. Verovatno su optimisti, a možda je tu i naša šansa", rekao je on.

Na pitanje kakvu atmosferu očekuje u Beogradu, Tumbaković je podsetio na podgorički duel.

"Možda je atmosfera kod nas bila i previše gospodska. Mi smo želeli da budemo dobri domaćini i to su prepoznali ljudi iz FS Srbije... Na kraju, dali smo im i bodove... Mislim da bi bilo korektno da se i oni tako ponašaju u Beogradu. Bilo bi lepo da se napuni taj stadion", rekao je Tumbaković.

Sa stadiona na kojem nije bio 18 godina, kako je rekao, vežu ga lepe rezultatske uspomene.

"Mislim da sam na tom stadionu bio uspešniji nego u hramu fudbala. Pod hramom, mislim naravno na Partizanov stadion", kazao je uz osmeh, Tumbaković.

(Beta, Foto)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track