HRVATSKI AS SKROMAN: Niko na Vembliju nije favorit!
Foto: Reuters

ODLUČUJUĆI MEČ U ENGLESKOJ

HRVATSKI AS SKROMAN: Niko na Vembliju nije favorit!

Fudbal -

Hrvatski fudbaler Ivan Perišić rekao je danas da niko nije favorit protiv Engleske na Vembliju i da njegova ekipa ima šanse ako bude na najvišem nivou.

"Niko nije favorit protiv Engleske na Vembliju. Oni imaju mladu i poletnu ekipu, oni su favoriti, ali ako budemo igrali na najvišem nivou mislim da imamo šanse. Analizirali smo snimke utakmica s Engleskom i znamo koje greške treba da ispravimo. Biće otvoreno, pogotovo pri kraju utakmice ako bude nerešeno, tada će obe ekipe tražiti sva tri boda", kazao je Perišić na konferenciji za novinare u Londonu, prenosi Hina.

Hrvatska je pobedom protiv Španije ostala u igri za plasman na završni turnir Lige nacija, a tamo bi je odvela pobeda protiv Engleske. I Englesku pobeda vodi na završni turnir Lige nacija, a u slučaju remija Španija će biti prva.

"Nakon još jedne velike pobede atmosfera je odlična. Nismo dobro startovali u Ligi nacija, ali dižemo se, zavisimo od sebe i idemo na pobedu. Motiva uvek ima kada igramo za svoju zemlju. Možda nam je Liga nacija došla prebrzo nakon Svetskog prvenstva, iako smo i u Španiji dobro igrali prvih 20 minuta. U preostalim smo utakmicama izgledali kompaktno, kao tim", rekao je Perišić.

On je rekao da je Liga nacija novo i drugačije takmičenje pa treba vremena za navikavanje.

"Prvi cilj su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020, a bilo bi važno ostati medju nositeljima. Protiv Engleske ćemo dati sve od sebe i nadam se da ćemo biti na nivou kao protiv Španije", dodao je on.

Utakmica se igra sutra od 15.00.

(Beta, Foto: Reuters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track