ORLOVI JEDNOGLASNI: Da overimo prvo mesto u utorak!
Foto: Starsport©

Liga nacija

ORLOVI JEDNOGLASNI: Da overimo prvo mesto u utorak!

Fudbal -

Srpski fudbaler Dušan Tadić i golman Predrag Rajković poručili su da je i pored oscilacija najvažnija pobeda nad Crnom Gorom (2:1) i da preostaje da se zavrsi posao protiv Litvanije za potvrdu prve pozicije u grupi Lige nacija.

Srbija je posle odličnog poluvremena imala 2:0, uz promašen penal Aleksandra Mitrovića, ali je u nastavku morala da brani rezultat nakon što je Stefan Mugoša uneo neizvesnost 20 minuta pre kraja.

"U drugom delu Crna Gora je krenula na sve ili ništa, mi smo se malo opustili i ušli u bespotrebnu paniku. Greškama smo im dali elana da pomisle da mogu do remija... Ima dosta stvari da se ispravi, ali i pozitivnih iz prvih 45 minuta", rekao je Tadić novinarima posle utakmice.

Vezista Ajaksa objašnjava da su "orlovi" u drugom poluvremenu bespotrebno promenili stil igre.

"Bezveze smo "lupali" loptu, bez potrebe. Trebalo je da ostanemo mirni i tražimo igru kroz pas. U drugom smo mentalno pali, jer smo ugrozili rezultat i to ne treba da se dešava. Sada imamo Litvaniju i da overimo prolaz".

Golman Rajković, koji je menjao povređenog Marka Dmitrovića, odradio je dobar posao sa nekoliko zapaženih intervencija.

"Malo smo se povukli u drugom poluvremenu, ja sam samo odradio svoj posao. Drago mi je da smo pobedili i tako mora da bude i u utorak", rekao je Rajković.

Nekada najbolji mladi čuvar mreže na svetu priznaje da je ekipa pala i povukla se u drugom delu.

"Nismo smeli to da dozvolimo, ali nisu ni oni stvorili neke stopostotne šanse. Moramo da bude koncetrisani svih 90 minuta, a ne samo u prvom poluvremenu. Bilo nam je jako važno da dobijemo i sada smo veoma blizu da budemo prvi u grupi", zaključio je Rajković.

Srbija u utorak igra sa Litvanijom na stadionu Partizana od 20.45 na kraju Lige nacija.

Kurir sport/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track