BRONZANI HRVAT JE U VELIKIM FINANSIJSKIM PROBLEMIMA: Prodaje se medalja iz Francuske 1998. za SMEŠNO MALE PARE!
Foto: Profimedia/Saleroom

HRVATSKA U ŠOKU

BRONZANI HRVAT JE U VELIKIM FINANSIJSKIM PROBLEMIMA: Prodaje se medalja iz Francuske 1998. za SMEŠNO MALE PARE!

Fudbal -

Jedna poznata britanska aukcijska kuća u svojoj ponudi ima bronzanu medalju koju je fudbalska reprezentacija Hrvatske osvojila na Mundijalu u Francuskoj 1998. godine.

Hrvatska reprezentacija je te 1998 godine napravila veliku senzaciju osvajanjem bronze na Svetskom prvenstvu u Francuskoj. Hrvati su u polufinalu poraženi od šampiona Francuske, da bi kasnije u borbi za treće mesto savladali Holandiju 2:1.

foto: Profimedia

Ovo vredno odličje dobilo je 30 članova hrvatske ekspedicije, a neko od njih je očito odlučio da se odrekne svoje i zaradi par hiljada evra.

Naime, medalja se pojavila na jednom popularnom aukcijskom portalu.

"Medalja za treće mesto, koje je osvojila Hrvatska. U pitanju je apsolutna retkost u aukcijskoj prodaji", piše u oglasu na "Saleroom-u".

foto: Saleroom

Aukcijska kuća garantuje da je medalja original, ali nije poznato ko je odlučio da je proda. Aukcija traje od 7. do 8. decembra, a vrednost je procenjena na 7.500 evra.

foto: Printskrin

Igrači koji su osvojili bronzu:

Dražen Ladić, Petar Krpan, Anthony Šerić, Igor Štimac, Goran Jurić, Slaven Bilić, Aljoša Asanović, Robert Prosinečki, Davor Šuler, Zvonimir Boban, Silvio Marić, Marjan Mrmić, Mario Stanić, Igor Tudor, Ardian Kozniku, Robert Jarni, Zoran Mamić, Goran Vlaović, Dario Šimić, Krunoslav Jurčić i Vladimir Vasilj.

Selektor je bio Miroslav Ćiro Blažević.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track