POZNATO SEDAM UČESNIKA OSMINE FINALA: Real surovo kaznio promašaje Rome! Murinjo slavio u 91. minutu! Ludnica u Nemačkoj, na dva meča čak 11 golova (VIDEO)
Foto: Reuters

Početak raspleta u Ligi šampiona

POZNATO SEDAM UČESNIKA OSMINE FINALA: Real surovo kaznio promašaje Rome! Murinjo slavio u 91. minutu! Ludnica u Nemačkoj, na dva meča čak 11 golova (VIDEO)

Fudbal -

Odigrane su utakmice petog kola Lige šampiona u grupama E, F, G i H.

Plasman u osminu finala danas su obezbedili Ajaks, Bajern (Grupa E), Mančester siti (Grupa F), Real Madrid, Roma (Grupa G), Juventus i Mančester junajted (Grupa H).

Fudbaleri Real Madrida pobedili su večeras u Rimu domaću Romu sa 2:0, u utakmici Grupe G u Ligi šampiona.

Obe ekipe su se i pre utakmice plasirale u osminu finala Lige šampiona.

Roma je u prvom poluvremenu bila bolja, napadala je, ali su njeni igrači promašili brojne šanse. Najbolju je propustio Čengiz Under, kada je sa peterca poslao loptu visoko preko prečke.

Real je u nastavku bio bolji, u 47. minutu je iskoristio šansu, kada je gol postigao Garet Bejl. Španci su pre drugog pogotka imali par šansi, a gol su postigli u 59. minutu kada je Karim Benzema glavom spustio loptu za Lukasa.

Real je prvi na tabeli sa 12 bodova a Roma ima devet.

U prvoj utakmici u toj grupi Plzenj je pobedio CSKA iz Moskve sa 2:1. Obe ekipe imaju po četiri boda i boriće se za plasman u Ligu Evropa.

Fudbaleri Juventusa plasirali su se u osminu finala pošto su u Torinu pobedili Valensiju sa 1:0, u utakmici petog kola Grupe H.

Jedini gol postigao je Mario Mandžukić u 59. minutu, na dodavanje Kristijana Ronalda.

U drugoj utakmici u grupi Mančester junajted pobedio je na Old Trafordu Jang Bojs sa 1:0. Pobedonosni gol postigao je Maruan Felaini u prvom minutu nadoknade vremena i time obezbedio "crvenim đavolima" ulazak među 16 najboljih.

Torinski crno-beli su prvi u grupi sa 12 bodova, a Junajted ima 10. Valensija je na trećem mestu sakupila pet bodova, a Jang Bojs ima bod.

I fudbaleri Bajerna plasirali su se u osminu finala , pošto su na svom terenu u Minhenu pobedili Benfiku sa 5:1, u utakmici petog kola Grupe E.

Dvostruki strelci bili su Arjen Roben, u 13. i 30. minutu i Robert Levandovski, u 36. i 51. minutu, a gol je postigao i Frank Riberi u 76. minutu. Gol za portuglaski tim postigao je Fernandes u 46. minutu.

U prvoj utakmici u toj grupi Ajaks je ranije danas u Atini pobedio AEK golovima Dušana Tadića.

Bajern je prvi na tabeli sa 13 bodova, Ajaks ima dva manje i te dve ekipe će na proleće igrati u nokaut fazi Lige šampiona.

Benfika ima četiri boda i igraće u Ligi Evropa, dok je AEK bez bodova i završio je evropsko takmičenje.

Fudbaleri Mančester sitija plasirali su se u nokaut fazu Lige šampiona, pošto su u Francuskoj odigrali nerešeno 2:2 sa Lionom, u petom kolu Grupe F.

Lion je oba puta vodio, golovima Kornea, u 55. i 81. minutu, a engleski klub je izjednačio pogocima Emerika Laporta u 62. i Serhija Aguera u 81. minutu.

U drugoj utakmici u toj grupi, fudbaleri Šahtjora pobedili su kao gosti Hofenhajm sa 3:2.

Šahtjor je na početku utakmice stekao dva gola prednosti. Prvo je pogodak postigao Ismail, u 13. minutu, dok je minut kasnije strelac bio Tajson. U 17. minutu Hofenhajm je smanjio preko Andreja Kramarića, a Steven Zuber izjednačio je u 40. minutu. Pobedu ukrajinskoj ekipi doneo je Tajson, svojim drugim golom na utakmici u drugom minutu nadoknade vremena.

Siti je prvi na tabeli sa 10 bodova, Lion ima sedam, Šahtjor dva manje, dok je Hofenhajm sakupio tri boda.

GRUPA E:

AEK - Ajaks 0:2 (0:0)

/Tadić 68p, 72/

Bajern - Benfika 5:1 (3:0)

/Roben 13, 30, Levandovski 36, 51, Riberi 76 - Žedson Fernandeš 46/

GRUPA F:

Hofenhajm - Šahtjor 2:3 (2:2)

/Kramarić 17, Cuber 40 - Ismaili 14, Tajson 15, 90+3/

Lion - Mančester siti 2:2 (0:0)

/Korne 55, 81 - Laport 63, Aguero 83/

GRUPA G:

CSKA - Plzenj 1:2 (1:0)

/Vlašić 10p - Prohaska 56, Hejda 81/

Roma - Real Madrid 0:2 (0:0)

/Bejl 47, Vaskez 59/

GRUPA H:

Mančester junajted - Jang bojs 1:0 (0:0)

/Felaini 90+1/

Juventus - Valensija 1:0 (0:0)

/Mandžukić 59/

TOK MEČEVA:

KRAJ!

90+3. minut - HOFENHAJM - ŠAHTJOR 2:3 - TAJSON!

90+1. minut - MANČESTER JUNAJTED - JANG BOJS 1:0 - FELAINI!

83. minut - LION - MANČESTER SITI 2:2 - AGUERO!

81. minut - LION - MANČESTER SITI 2:1 - KORNE!

76. minut - BAJERN - BENFIKA 5:1 - RIBERI!

63. minut - LION - MANČESTER SITI 1:1 - LAPORT!

60. minut - HOFENHAJM OSTAJE BEZ ISKLJUČENOG ŠALAJA.

59. minut - ROMA - REAL MADRID 0:2 - LUKAS VASKEZ! Sjajna asistencija Benzeme.

59. minut - JUVENTUS - VALENSIJA 1:0 - MANDŽUKIĆ! Asistenciju je upisao Ronaldo.

55. minut - LION - MANČESTER SITI 1:0 - KORNE!

51. minut - BAJERN - BENFIKA 4:1 - LEVANDOVSKI!

47. minut - ROMA - REAL MADRID 0:1 - BEJL! Velšanin je kaznio promašaje domaćina u prvom poluvremenu.

46. minut - BAJERN - BENFIKA 3:1- ŽEDSON FERNANDEŠ!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Mreže se tresle samo u Nemačkoj - Hofenhajm - Šahtjor 2:2, Bajern - Benfika 3:0.

40. minut - HOFENHAJM - ŠAHTJOR 2:2 - CUBER!

36. minut - BAJERN - BENFIKA 3:0 - LEVANDOVSKI!

34. minut - PROJEKTIL KOLAROVA! Roma pritiska Real, ređaju se šanse, a onda je kapiten Srbije opalio iz daljine i za malo bio neprecizan.

30. minut - BAJERN - BENFIKA 2:0 - ROBEN! Drugi pogodak Holanđanina. Još jedna njegova majstorija.

17. minut - HOFENHAJM - ŠAHTJOR 1:2 - KRAMARIĆ!

15. minut - HOFENHAJM - ŠAHTJOR 0:2 - TAJSON!

14. minut - HOFENHAJM - ŠAHTJOR 0:1 - ISMAILI!

13. minut - BAJERN - BENFIKA 1:0 - ROBEN! Holanđanin je protutnjao po levoj strani i posle solo prodora postigao prelep gol.

1. minut - Utakmice su počele.

SASTAVI:

Od srpskih fudbalera utakmice počinju Ljubomir Fejsa (Benfika), Aleksandar Kolarov (Roma), Nemanja Matić (Mančester junajted) i Miralem Sulejmani (Jang bojs).

Bajern je u nezadrživom padu u Bundesligi. U subotu je odigrao 3:3 kao domaćin sa nejakom Fortunom iz Dizeldorfa iako je vodio 2:0 i 3:1! To mu je samo jedan u nizu očajnih rezultata u Nemačkoj. Sada ima priliku makar remijem sa Benfikom na "Alijanc areni" i matematički osigura učešće u osmini finala iz Grupe E. Trener Niko Kovač je, prenose mediji, već bivši bez obzira na rezultat meča sa "orlovima" iz Lisabona.

Mančester siti u Grupi F samo teorija deli od prolaska dalje, a dodatni motiv na gostovanju Lionu imaće u činjenici da su upravo Francuzi naneli "građanima" jedini poraz u sezoni, i to na startu Lige šampiona na "Etihadu" – 2:1. Prvak Engleske ima devet bodova, Lion šest, a Hofenhajm tri, odnodno jedan više od Šahtjora koga dočekuje ovog utorka. Pobednik duela u Nemačkoj, ako ga bude, naročito u slučaju da Siti trijumfuje u Lionu, postaće ozbiljan kandidat za drugo mesto.

U Grupi G Roma i Real Madrid (po devet bodova) sastaju se na "Olimpiku", a već su obezbedili plasman u eliminacione borbe. I Roma i Real su za vikend doživeli bolne poraze u prvenstvu. "Vučica" je izgubila u Udinama (0:1), dok je „kralj” doživeo debakl u Eibaru (0:3), pa je tek šesti na tabeli, zbog čega je pozicija trenera Đulena Lopetegija ponovo žestoko uzdrmana.

Na "Olimpiku" se sastaju stari znanci, a u njihovom prethodnom duelu ove sezone, aktuelni šampion Evrope je ubedljivo pobedio 3:0 golovima Iska, Gereta Bejla i Marjana Dijaza. "Kraljevima" je to bio treći uzastopni trijumf nad "vučicom", i to bez primljenog gola. Ovi rivali sastajali su se 11 puta, sve u 21. veku, počev od septembra 2001. godine. Ukupno, Madriđani su slavili sedam puta, Rimljani tri puta, a samo jednom je bilo nerešeno.

U Grupi H su Juventus (devet bodova) i Mančester junajted (sedam) favoriti u duelima na domaćim terenima sa Valensijom (pet) i Jang bojsom (jedan) i imaju šansu da "overe" mesta u prolećnim borbama u Ligi šampiona. "Staroj dami" je dovoljan i bod protiv "slepih miševa" da ih zadrže na odstojanju nedostižnom u poslednjem kolu. Ipak, ne treba sumnjati da će tim Masimilijana Alegrija ići na pobedu, baš kao i "crveni đavoli", jer i jedni i drugi žele da sa prvog mesta nastave takmičenje na proleće, odnosno da budu povlašćeni na žrebu.

Uoči ovog petog kola samo je Barselona obezbedila plasman u osminu finala Lige šampiona.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track