ZVEZDA ŽELI DA UGASI UZAVRELI VEZUV: Crveno-beli večeras (21.00) gostuju Napoliju i spremni su za još jedan spektakularan trijumf u LŠ
Foto: Starsport©

SAMO HRABRO

ZVEZDA ŽELI DA UGASI UZAVRELI VEZUV: Crveno-beli večeras (21.00) gostuju Napoliju i spremni su za još jedan spektakularan trijumf u LŠ

Fudbal -

U utakmici 5. kola C grupe Lige šampiona, fudbaleri Crvene zvezde večeras u 21 sat na stadionu San Paolo u Napulju igraju protiv Napolija.

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević, pred ovaj duel u Ligi šampiona, izjavio je da nema razloga za strah, dok trener Napolija Karlo Anćeloti kaže da veoma respektuje Crvenu zvezdu i da njegov tim ne očekuje lak zadatak u Napulju.

Milojević podseća da je u Bariju, udaljenom samo 260 kilometara od Napulja, Zvezda postala prvak Evrope 1991. godine.

"Ne može da se zaboravi šta je bilo u Bariju, sve generacije će se toga prisećati. Niko se u Crvenoj zvezdi nikada nije plašio, niti će se plašiti. U suprotnom ne bismo bili ovde...Respekt Napoliju, dobar tim ima, ali bez straha", rekao je Milojević na konferenciji za novinare u Napulju.

Eventualno novo čudo u režiji Zvezde može i sjajno da se naplati, pošto je kvota na dvojku u Napulju 15, na iks 7,25, a na duplu šansu X2 4,80! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Napoli - Zvezda.

Zvezda ima probleme sa povredama, četvorica nisu doputovala u Italiju (Stojković, Savić, Čaušić i Boaći), a roviti su Milan Pavkov i Dušan Jovančić.

"Imamo kadrovskih problema posle meča sa Liverpulom. Pavkov je tu sa nama, kao i Jovančić, a pred meč videcemo koliko su spremni. Neka ostane tajna za italijanske novinare, koji vole sve da znaju, pa da sakrijemo i mi nešto", uz osmeh je poručio trener crveno-belih.

vladan milojević
vladan milojevićfoto: Reuters

Prema njegovim rečima niko se ne opterećuje zbog visokih poraza u Parizu i Liverpulu.

"Ne opterećujem se time šta je bilo, to sam i preneo igračima. Iz utakmice u utakmicu sve smo bolji... Nadam se da će Zvezda i ubuduće biti učesnik ovog takmičenja".

Milojević je dodao da ne zna da li je Zvezda potcenjena, kao što je poručio trener Napolija Karlo Anćeloti, aliga jeste citirao da je "fascinantni autsajder" "Ne gledamo kolike su nam šanse za prolaz. Najbitnije je da izađemo i pokažemo se u najboljem svetlu. Zvezda je po meni najveći klub na Balkanu i želimo da budemo na mestu na kome pripadamo. Hoću da uživamo i budemo ono što jesmo. Naše snove niko ne može da nam uzme, moramo da verujemo".

foto: Starsport

Vezni fudbaler Crvene zvezde Slavoljub Srnić optimista je uoči duela sa viceprvakom Italije.

"Utakmica protiv Liverpula ulila nam je samopouzdanje. Želimo ovde da napravimo što bolji rezultat. I što da ne, da prođemo grupu", navodi Srnić.

Kako je naglasio, najveća opasnost preti od Lorenca Insinjea koga je označio kao najboljeg igrača Napolija.

Trener fudbalera Napolija Karlo Anćeloti kaže da veoma respektuje Crvenu zvezdu i da njegov tim ne očekuje lak zadatak u Napulju u utakmici Lige šampiona.

karlo anćeloti
karlo anćelotifoto: Foto: Starsport©

"Mislim da mnogi potcenjuju Zvezdu, a ima dobar tim. Još uvek su u igri za plasman u osminu finala. To najbolje govori o njima. Čeka nas važan meč, ali ne i odlučujućih. Moraćemo da budemo efikasni, jer će biti malo prostora u odbrani rivala", rekao je Anćeloti na konferenciji za novinare u Napulju.

Anćeloti je podsetio da je Zvezda zasluženo pobedila Liverpul u prošlom kolu.

"Očekujem organizovani Zvezdu, sa dosta kontri i jasnom igrom. Da bismo pobedili moramo da budemo defanzivno i ofanzivno na nivou", rekao je on.

Utakmica počinje u 21 sat.

kurir.rs / Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track