PROTIV NAPOLIJA SMO POKAZALI DA PRIPADAMO ELITI: Direktor Crvene zvezde zadovoljan uprkos porazu
Foto: Dragana Udovičić

LIGA ŠAMPIONA

PROTIV NAPOLIJA SMO POKAZALI DA PRIPADAMO ELITI: Direktor Crvene zvezde zadovoljan uprkos porazu

Fudbal -

"Da smo prvo poluvreme odigrali kao drugo i da nismo imali veliki broj povređenih igrača, ne bismo izgubili", poručio je Zvezdan Terzić.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić nije razočaran posle poraza od Napolija (1:3) u petom kolu Lige šampiona. Krivo mu je samo što ekipa tokom svih 90 minuta nije igrala kao u drugom poluvremenu koje je završeno 1:1. Terzić smatra da je klub na dobrom putu i da se dobro pokazao u elitnom takmičenju.

- Imali smo dva različita poluvremena. U prvom se nismo snašli na brzu i izvanrednu igru Napolija. Možda smo ušli malo bojažljivo. Kao da nismo verovali u sebe. Drugo poluvreme bilo je totalno drugačije, igrali smo sjajan fudbal, posebno u poslednjih pola sata. Verovatno su izmene, kada su ušli Joveljić, Jovančić i Ebisilio doprinele da dobijemo sigurnost na sredini terena. Mislim da smo pokazali da ova Zvezda ima ozbiljnju perspektivu i potencijal - istakao je Zvezdan Terzić, a potom dodao:

- Najzadovoljniji sam kompletnim drugim poluvremenom, gde je Crvena zvezda pokazala da zna da igra fudbal. I da može da igra na visokom nivou protiv najboljih klubova Evrope kao što je Napoli.

Crvena zvezda je u Napulju igrala bez dosta povređenih igrača, kapitena Vujadina Savića, Filipa Stojkovića, Gorana Čaušića, Ričmonda Boaćija, a na klupi je bio Milan Pavkov.

- Sigurno je to bio problem. Jovančić i Ebisilio su tek u utorak odradili pun trening, posle pauze zbog povreda i utakmice sa Liverpulom. Ovo je još jedna potvrda da smo napravili pravi potez što smo doveli veliki broj igrača, jer u suprotnom ne bismo mogli da izdržimo ovaj ritam. Nama sezona počinje početkom juna, a prvu utakmicu smo odigrali u julu. Ove jeseni odigraćemo 30 utakmica. Da nismo imali ovako veliki fond igrača, ne bismo izdržali sve ove bitke na tri fronta.

Sledeća utakmica u Ligi šampiona za dve nedelje je protiv PSŽ na dupke punoj Marakani.

- Crvena zvezda je potpuno drugi tim kada igramo na našem stadionu. Imamo jedan šablon koji se pokazao kao dobar protiv Liverpula, To znači sa mnogo samopouzdanja, odgovornosti, da ne igraju alibi i da se nadamo najboljem - zaključio je Terzić.

Vetar u leđa

Fenomenalne Delije

Tokom utakmice u Napulju oko 4.000 Delije nađačalo je dve tribine sa napolitanskim ultrasima kojih je bilo više od 20.000.

- Fenomenalnu podršku smo imali u Napulju. Naši navijači navijali su i sat vremena posle utakmice. Stvarno nisam očekivao ovako veliki broj navijača. Što je jako važno, sve je bilo u granicama fer-pleja, nijedan problem nisu napravili - zadovoljan je Terzić.

Najbolji igrač

Marin je majstor!

Marko Marin bio je najbolji akter u dresu Crvene zvezde, a Terzića je oduševila njegova asistencija kod gola Bena, kada je imao petoricu protivničkih igrača na leđima.

- Marko Marin je još jednom pokazao da je majstor, da može da igra u svakom timu Evrope. I svi ostali igrači zaslužuju pohvale. I to je dokaz da ova ekipa Crvene zvezde zna da igra. Samo da je bilo više samopouzdanja u početku - ocenio je Terzić.

kurir.rs / A. Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track