TRENER MANČESTERA NAJVIŠE VERUJE SRBIMA! Murinjo: Nemam Nemanju Vidića, imam samo Nemanju Matića i on će igrati štopera! (VIDEO)
Foto: AP

u njegovom stilu

TRENER MANČESTERA NAJVIŠE VERUJE SRBIMA! Murinjo: Nemam Nemanju Vidića, imam samo Nemanju Matića i on će igrati štopera! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Mančestera odigrali su nerešeno 2:2 (2:2) sa ekipom Sautemptona u meču 14. kola Premijer lige Engleske.

Osim kiksa ''crvenih đavola'' pažnju javnosti privukla je pozicija Nemanje Matića na ovom meču.

Naime, reprezentativac Srbije je igrao ne mestu štopera u nedostatku odbrambenih igrača. Murinjo je imao dosta problema prilikom izbora tima jer je van stroja bilo nekoliko standardnih igrača. Portugalac nije imao na raspolaganju Lindelofa, Smolinga, Sančeza, Roha .....

Povodom ovog nesvakidašnjeg poteza, oglasio se i poznati strateg i trener Mančestera Žoze Murinjo.

"Imam samo jednog zdravog štopera. Voleo bih da imam Nemanju Vidića, ali nemam Vidića, imam samo Nemanju Matića, a on je vezni igrač", rekao je Portugalac.

Potom je objasnio šta je razlig što Matić igra na mestu centralnog beka. "Kris Smoling ima problema sa stopalom, Erik Baji ima bolove u leđima. Markos Roho je trenirao u petak prvi put sa grupom, još nije spreman da igra i pomogne ekipi. Lindelof se nedavno povredio i jedini zdrav je Fil Džons", završio je Murinjo.

Na kraju nije ispalo kako je Murinjo planirao. Mančester je izvukao samo bod, ali ono što je bitno jeste činjenica da se Nemanja dobro pokazao u novoj ulozi.

Kurir sport

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track