DVA PUTA JE MENJAO IME JER SE STIDI SRPSKOG POREKLA, A SADA SE SRAMNO PONIŽAVA! Trener CSKA je svojim ponašanjem zaprepastio fudbalsku javnost i postao predmet sprdnje u ČITAVOM SVETU! (VIDEO)
Foto: EPA

NEVEROVATNO

DVA PUTA JE MENJAO IME JER SE STIDI SRPSKOG POREKLA, A SADA SE SRAMNO PONIŽAVA! Trener CSKA je svojim ponašanjem zaprepastio fudbalsku javnost i postao predmet sprdnje u ČITAVOM SVETU! (VIDEO)

Fudbal -

Opšte je poznato da treneri često znaju da preteraju u svojim reakcijama za vreme utakmice, a to često pripisuju afektu i žaru ''borbe.''

Potez prvog trenera CSKA iz Sofije Nestora el Maestra je ipak korak dalje. Naime, na utakmici protiv Ludogoreca, koja je završena nerešenim rezultatom 1:1, on je molio arbitra da još malo produži meč. Naime, smatrao je da njegovi igrači mogu da dođu do tri boda, a kada je video da je nadoknada samo dva minuta želeo je da ukaže sudiji da nije u pravu.

Nestor je bukvalno kleknuo pred njim i molio glavnog arbitra da promeni prvobitnu odluku, ali ništa nije vredelo.

– Izvinjavam se zbog svog ponašanja na kraju meča, samo sam tražio od sudija da moj tim ima isti tretman kao protivnik, poručio je Nestor nakon meča.

Podsetimo, Nestor je El Masetro je rođen 1983. godine u Beogradu. Otac mu je od ranog detinjstva usadio ljubav prema fudbalu. Vodio ga je redovno na utakmice Crvene zvezde. Međutim, kada je napunio osam godina sa porodicom se preselio u Englesku.

Kada je napunio 16 godina odlučio je da promeni ime, jer se stideo svog porekla.

"Hteo sam da se rešim onog 'ić'. Nakon toliko godina u Engleskoj osećao sam se kao Britanac, a bilo me je i sram što sam iz Srbije koja je tada u svetu bila poznata kao agresor. Tiraninu Slobodanu Miloševiću, čije prezime se završavalo kao moje, sudilo se za ratne zločine", rekao je u jednom intervjuu za Gardijan Nestor.

foto: Profimedia

Prvi put je ime promenio u Džon Smit, a onda je vratio ime Nestor i dodao El Maestro jer mu je zvučalo "cool".

"Sad sam El Maestro duže nego što sam bio Jevtić i naučio sam da živim sa tim", rekao je 35-godišnji trener.

Trenersku karijeru je počeo u Engleskoj u amaterima, pisao je treninge i slao ih klubovima širom Evrope. Dobio je odgovor od Vest Hema, tačnije njihve akademije. Zatim je usledio poziv Austrije iz Beča. U Šalkeu je postao najmlađi asistent u istoriji Bundeslige. Radio je u Hanoveru, Hamburgeru... Zatim je usledio poziv Spartaka iz Trnave da dođe na mesto glavnog trenera. Prihvatio je izazov i sa slovačkim klubom uspeo da osvoji istorijsku titulu šampiona.

Nakon velikog uspeha odlučio je da napusti klub i prihvati ponudu CSKA iz Sofije.

Kurir sport

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track