LUDNICA

DOBILI SMO ŠAMPIONA JUŽNE AMERIKE: Pogledajte kako fudbaleri Rivera slave titulu Kupa Libertadores! (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbaleri River Plejt osvojili su Kopa libertadores, pošto su večeras posle produžetaka i preokreta u Madridu pobedili Boka Juniors sa 3:1 u drugoj utakmici finala.

River je do četvrte titule Kopa libertadores došao ukupnom pobedom od 5:3.

River Plejt je slavio golovima Lukasa Prata u 66, Huana Kintera u 108. i Gonsala Martinesa u 121. minutu.

Boka je prethodno povela pogotkom Darija Benedeta u 44. minutu.

Druga utakmica finala koja je trebalo da bude igrana pre četiri nedelje na stadionu Monumental premeštena je u Madrid odlukom Južnoameričke fudbalske konfederacije (CONMEBOL) zbog napada na autobus s fudbalera Boke Juniors.

Prvo finale van Južne Amerike rešeno je tek posle nešto više od dva sata igre na stadionu Santjago Bernabeu u Madridu.

Najbolja sportska ponuda čeka te na MERIDIAN sajtu! Pogledaj kvote, sastavi tiket i sačekaj dobitak!

Početak utakmice nije doneo mnogo uzbudjenja, River je imao više loptu u svom posedu, ali je Boka prva uspela da dodje do prednosti.

Posle sjajne akcije u 44. minutu kada je Naitan Nandes kroz sredinu uposlio Benedeta, mladi napadač postigao je vodeći gol u situaciji "jedan na jedan" i doneo veliko slavlje formalnim gostima u ovom meču.

Drugo poluvreme u potpunosti je pripalo Riveru koji je u 68. minutu došao do izjednačenja posle dobre akcije i proigravanja Ignasija Fernandesa s desne strane, okončao je Prato.

Otišlo se u produžetke, a sam početak obeležio je crveni karton za Boku koji je dobio Vilmara Barijos.

Imao je River konstantnu inicijativu, a pitanje pobednika praktično je rešeno u 108. minutu kada je Huan Kintero sjajnim udarcem sa ivice šesnaesterca doneo preokret.

Boka je krenula na "sve ili ništa" i to s devetoricom igrača, pošto je Fernando Gago zbog povrede morao da napusti igru.

U 120. minutu Leonardo Hara mogao je da donese izjednačenje Boki, ali je šutem sa oko 10 metara pogodio stativu. Usledio je korner, a potom i kontra Rivera koju je okončao Martines.

Kurir sport/Beta

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track