NIJE NORMALNO DA SE SVAKE GODINE IGRA FINALE

TUHEL O POBEDI NAD ZVEZDOM: Kao da smo zaboravili da damo gol za 3:0 (KURIR TV)

Fudbal -

Trener fudbalskog kluba Pari Sen Žermen rekao je danas da je ponosan kako je njegov tim igrao u pobedi nad Crvenom zvezdom jer je teško protiv srpskog kluba u Beogradu.

"Kada igrate protiv Zvezde na Marakani, nije nemoguće, ali postaje veoma komplikovano ako prvi primite gol. Zato smo počeli jako. Na 2:0, kao da smo zaboravili da damo još jedan kako bismo završili utakmicu. Zvezda prosto nije imala šta da izgubi pa je igrala riskantnije. Bilo je jako teško da se branimo. Imali su nekoliko opasnih situacija, ali smo pokazali kvalitet i kontrolisali smo to. Veoma sam ponosan na ekipu", rekao je Tuhel novinarima posle utakmice u Beogradu.

Pari Sen Žermen je pobedio Crvenu zvezdu sa 4:1 i plasirao se u osminu finala Lige šampiona.

"Bilo je komplikovano tokom prvih petnaestak minuta drugog poluvremena, ali smo mnogo kvaliteta pokazali u ostalih 75. Igrali smo kao tim. Potpuno smo kontrolisali situaciju. Teško je protiv Zvezde u Beogradu. Veoma sam zadovoljan i ponosan, momci su pokazali da zaista imamo kvalitet koji je potreban u Ligi šampiona. Želimo da nastavimo ovako, a ne da popustimo do odmora, a posle toga da se vratimo na taj nivo. Grupa koju smo prošli je bila veoma teška. Veoma sam ponosan jer je tim pokazao izraziti kvalitet. Pokazali smo pobednički mentalitet", kazao je Tuhel.

Upitan za očekivanja od kluba, s obzirom na finansijska ulaganja, Tuhel je rekao da PSŽ još nema dovoljno iskustva i da nije realno očekivati da dolazi do same završnice Lige šampiona svake sezone.

"Nije baš sasvim normalno za PSŽ svake sezone mora da igra finale, polufinale Lige šampiona. Moramo da budemo svesni činjenice da igramo Ligu šampiona i da je bitno iskustvo koje mi i nemamo. Moramo da budemo skromni i svesni momenta u kom se nalazimo. Idemo iz utakmice u utakmicu, ne mislim da postoji drugi način doći do uspeha", naveo je nemački trener na klupi francuskog kluba.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track