ON JE NOVI POTPREDSEDNIK FSS, A CELA NEMAČKA MU SE I DAN-DANAS KLANJA: Marko Pantelić ostavio dubok trag u Herti, a zbog OVOG poteza dobio je naklonost navijača širom čitave plante (VIDEO)
Foto: Starsport

da se ne zaboravi

ON JE NOVI POTPREDSEDNIK FSS, A CELA NEMAČKA MU SE I DAN-DANAS KLANJA: Marko Pantelić ostavio dubok trag u Herti, a zbog OVOG poteza dobio je naklonost navijača širom čitave plante (VIDEO)

Fudbal -

Golovi Marka Pantelića u Bundesligi se i dan danas prepričavaju! Srpski napadač je tokom četiri godine u dresu Herte iz Berlina postigao 45 golova, a mnogi od njih su bili za TV špice.

Marko Pantelić je u Hertu prešao iz Crvene zvezde 2005. godine i za tim iz Nemačke odigrao je 114 utakmica. Kao i u većini timova u kojima je igrao, Pantela je i u Herti bio miljenik navijača, pre svega zbog strasti sa kojom je pristupao igri, ali i zbog doze „mangupskog“ ponašanja koje je bilo njegov zaštitni znak. Upravo takvo jedno ponašanje imali su prilike da vide navijači Hamburger Sport Ferajna i isprate ga salvom zvužduka.

Sve se dogodilo u avgustu 2006. godine u 3. kolu Bundeslige, u kome je Herta iz Berlina gostovala na „AOL Areni“, ekipi Hamburgera. Igrala se jedna dinamična utakmica i obe ekipe su bile veoma borbene. Domaćin je bolje otvorio meč i poveo golom Sanogoa, koji je u 18. minutu udarcem glavom doveo svoj tim u vođstvo. Herta se nije predavala i opasno je umela da zapreti, ali su se njeni napori da stigne rezultat isplatili tek u 64. minutu kada je Himenez na asistenciju Boatenga pogodio mrežu protivnika. Tek tada je utakmica dobila na dinamici i igralo se dosta agresivnije, pa je tako u 85. minutu igrač Herte Čahed dobio drugi žuti karton i morao da napusti igru. Gosti su tada krenuli da odugovlače ne bi li uspeli da spasu bar bod na teškom gostovanju, a kulminaciju je doživela samo par minuta kasnije kada je HSV trebalo da izvede slobodan udarac.

foto: Dado Đilas

Falko Gec, tadašnji trener Herte, posegao je za izmenom, želeo je da Marka Pantelića, napadača, zameni klasičnim štoperom Sambom. Četvrti sudija je podigao semafor na kome se jasno crveneo broj devet, ali Pantelić se pravio nevešt. Navodno nije primetio šta se dešava pokraj aut linije, a kada su mu saigrači sugerisali da treba da izađe pokazivao je rukom na sebe i pitao trenera, „Ja? Ja?“ navodno želeći da bude siguran u njegovu odluku. Zatim se dugo iščuđavao, a onda i aplaudirao navijačima koji su već počeli da negoduju.

Kada su zvižduci postali sve glasniji, Marko Pantelić se dva puta pokonio publici koja je tek tada počela da urla i negoduje. Mislio je tadašnji srpski reprezentativac da će se tek tako provući posle ove provokacije, ali sudija Herbert Fandel dotrčao je i dok se Pantelić krstio napuštajući teren pokazao mu žuti karton. Ni tu se Marko Pantelić nije zaustavio, već je i njemu posvetio jedno „poklanjanje“ i tek nakon toga „bacio pet“ Sambi koji je čekao na ulazak u igru dok je više od 50.000 ljudi zviždalo. Raspoloženje publike ostalo je isto na kraju utakmice, jer HSV ni sa igračem više nije uspeo da pobedi.

Koliko god da je ovaj potez iznervirao domaću publiku toliko je oduševio navijače Herte i upravo je ovo bio jedan od poteza zbog koga se ime Marka Pantelića orilo sa tribina u Beogradu, Pireju, Berlinu i Amsterdamu. Podsetite se zato kultne provokacije Marka Pantelića upućene hamburškoj publici koja je mnoge nasmejala i podsetila zašto je Pantela svuda bio obožavan od strane navijača.

Kurir sport/Sportskasećanja.com

Foto: Starsport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track