MRKELA POTVRDIO KURIRU: Trabzon želi kapitena Zvezde!
Foto: Www.crvenazvezdafk.com

dva miliona evra

MRKELA POTVRDIO KURIRU: Trabzon želi kapitena Zvezde!

Fudbal -

Sportski direktor crveno-belih otkriva da su Turci veoma zainteresovani za kupovinu defanzivca Vujadina Savića

Vujadin Savić velika je želja turskog Trabzonspora! Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela za Kurir kaže da interesovanje od strane Turaka postoji. Kako naš list saznaje ponuda od najamanje 2.000.0000 evra, koliko Zvezda traži za svog štopera, još nije stigla na adresu prvaka Srbije, u ulicu Ljutice Bogdana.

Kapiten Crvene zvezde ima ugovor sa klubom do juna sledeće godine i po povratku sa odmora trebalo bi da sedne za sto sa upravom i razgovara o svom statusu. Vujadin Savić se u redove crveno-belih vratio u leto 2017. godine i bio jedan od najboljih igrača. Povrede su ga omele da ove godine pokaže više, posebno u utakmicama Lige šampiona, jer je odigrao samo tri meča, i to protiv Napolija, PSŽ i Liverpula. U dve utakmice koje je igrao u Beogradu, protiv Napolija i Liverpula, Crvena zvezda je osvojila četiri boda u elitnom takmičenju, što je još samo jedan pokazatelj koliko je Vujadin Savić bitan i značajan za ekipu.

foto: Nebojša Mandić

Trabzon je četvrtoplasirani klub u prvenstvu Turske, a trener Unala Karaman vidi Srbina kao idealno pojačanje.

- Znam da za Vujadina ima interesovanja od strane Trabzona i to nije od juče. E, sad, šta će se dalje dešavati, videćemo - bioje zagonetan sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

Prošle zime i letos Vujadin Savić bio je i pod lupom skauta Seltika, međutim do dogovora sa višestrukim prvakom Škotske nije došlo i on je ostao na Marakani. Stidljivo se pominjao i engleski Sautempton.

- Ako dođe dobra ponuda za mene i za klub, uprava će me zvati i obavestiti o tome. Onda ću moći da kažem da li idem, ili ostajem. Nema potrebe da jurim za odlaskom, jer mi je lepo u Crvenoj zvezdi - izjavio je letos Vujadin Savić.

Drugi put ga prodaju

Već doneo 1,5 miliona evra

Vujadin Savić je ponikao u omladinskoj školi Crvene zvezde, ali nije dobio pravu šansu. Napustio je klub u leto 2010, a Crvena zvezda je na njegovoj prodaji Bordou zaradila 1,5 miliona evra. Sa promenjivim uspehom igrao je za Bordo, Dinamo iz Drezdena, Arminiju, Votford i Šerif. U Moldaviji je raskinuo ugovor i vratio se u Zvezdu za mnogo manje novca nego što je imao u Šerifu.

Desetka

Vulić je top igrač

Crvena zvezda je zainteresovana za Miloša Vulića, "desetku" Napretka. - Vulić je talentovan igrač, pratimo ga duži period. Mlad je, ima 22 godine. Malo je tako dobrih fudbalera u našoj ligi - ocenio je Mitar Mrkela.

28 godina ima Vujadin Savić 194 centimetra je visok 17 mečeva ove sezone je odigrao

Kurir sport/Aleksandar Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track