NISAM KRIV ZA NULU PARTIZANA! Prvi čovek Zajednice klubova Superlige ne razume uvrede koje stižu iz Humske!
Foto: Starsport©

Crno-beli bi da smene Lazovića

NISAM KRIV ZA NULU PARTIZANA! Prvi čovek Zajednice klubova Superlige ne razume uvrede koje stižu iz Humske!

Fudbal -

Sudbina utakmice Partizan - Mačva (0:0) još nije poznata, ali će početak sledeće radne nedelje razmrsiti i tu misteriju.

U ponedeljak će direktor Zajednice Superlige Vladimir Bulatović doneti konačnu reč o registraciji meča, jer su stigli svi izveštaji glavnih aktera utakmice, ali će se o ovom problemu raspravljati i dan kasnije, na sastanku Izvršnog odbora Zajednice kojem će prisustvovati i čelnici Partizana.

Crno-beli planiraju da upoznaju članove IO sa svojom incijativom za smenu predsednika Zajednice Dragomira Lazovića, ali će eventualna promena prvog čoveka organizacije profesionalnih klubova biti moguća jedino na narednoj sednici Skupštine, koja je zakazana za kraj januara sledeće godine. Lazović spokojno čeka utorak.

- Diže se tenzija i od mene prave krivca kao da sam im ja najodgovorniji za igru na utakmici sa Mačvom. Moji odnosi sa Partizanom i njegovom upravom su već dve decenije kolegijalni i puni poštovanja, jednom rečju sjajni. S druge strane, gospodin Vladimir Vuletić je šteta za Partizan. Nijednom izjavom nisam uvredio ni Partizan kao klub, niti sam nešto napamet govorio. Celoj sportskoj javnosti je jasno da je prekid utakmice zavisio isključivo od glavnog sudije, koji je kao član sudijske organizacije pod patronatom FSS, a ne Zajednice. Dakle, sve što je izrečeno na moj račun proteklih dana govori više o autoru, a ne o meni - zaključio je Lazović.

Mada meč još nije registrovan podelom bodova između Partizana i Mačve, na zvaničnom sajtu Superlige tabela je formirana kao da su odigrane sve utakmice 21. kola, po čemu je Zvezda prvoplasirana sa 59, Radnički drugi sa 50, a Partizan treći sa 44 bodova.

Članovi IO Zajednice Superlige i Prve lige Srbije su:

Dragomir Lazović (Javor), predsednik Nenad Rončević (Vojvodina), potpredsednik Dejan Propadalo (Radnički Niš), potpredsednik Stanislav Tončev (Radnik) Slavko Tufegdžić (Inđija) Miloš Dangubić (Budućnost Dobanovci) Goran Antić (Proleter)

Biće burno na IO Vuletić naoružan paragrafima

Potpredsednik crno-belih Vladimir Vuletić namerava da na IO zajednice pokrene i pitanje odgovornosti direktora Vladimira Bulatovića, jer je, prema mišljenju njegovog kluba, Superligu uveo u neregularan tok time što je termin odigravanja tri utakmice pomerio za dva dana. Takođe, Vuletić će obrazložiti žalbu koja se poziva na član 16, stav 2 propozicija o takmičenju i zašto je sudija na utakmici Partizan - Mačva Aleksandar Živković iz Niša zloupotrebio svoja ovlašćenja.

Autor: Dejan Petković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track