BRANKO BOŠKOVIĆ O USPEHU ZVEZDE: Milojević je pronašao čarobni štapić! Ovo je najbolja generacija od Barija!
Foto: FK Crvena Zvezda

oduševljen

BRANKO BOŠKOVIĆ O USPEHU ZVEZDE: Milojević je pronašao čarobni štapić! Ovo je najbolja generacija od Barija!

Fudbal -

Sjajni rezultati Crvene zvezde obradovali su i bivše igrače među kojima je i Branko Bošković, fudbaler koji je u crveno-belom dresu odigrao 123 utakmice i postigao 30 golova.

- Zvezdaši su ove godine imali priliku da uživaju u evropskom proleću, novoj tituli i Ligi šampiona, šta dodati na sve to? Kapa dole svima u klubu za ostvareno, generacija su od 1991. i Barija koja je napravila najveći pomak i uspeh. Sve čestitke igračima, stručnom štabu i rukovodstvu, želim im i da se u godini pred nama dodatno pojačaju, pripreme za nove izazove i nastave da nižu uspehe – rekao je Bošković.

Posebne zasluge iz perspektive nekadašnjeg ofanzivnog veziste pripadaju Zvezdinom kormilaru i potpisniku uspeha Vladanu Milojeviću.

- Mnogi treneri govore kako nemaju čarobni štapić, ali izgleda da ga je Milojević pronašao. Svaka mu čast, uspeo je da napravi kolektiv i značajno doprinese stabilizaciji kluba posle turbulentnog perioda. Nadam se da će rukovodstvo imati sluha i, po uzoru na klubove koji su trenutno u samom vrhu svetskog fudbala, zadržati ga na duže staze na mestu šefa stručnog štaba. Vratio je klub na ispravan put, obezbedio igračima neophodan mir za rad i rezultatima sasvim zasluženo stekao podršku publike.

Plasman u grupnu fazu Lige šampiona i četiri boda osvojena u susretima sa Napolijem i Liverpulom imaju višestruki značaj.

- Zvezda je vratila ugled i paralelno prezentovala Srbiju u pravom svetlu. Ponovo igrači sanjaju crveno-beli dres, a iz Ljutice Bogdana fudbaleri odlze u odlične klubove. Klub je odradio veoma težak posao, malo ko je očekivao ovakav epilog, a uspesi u nizu ostvareni u poslednjih godinu i po dana uzrokovali su povratak na evropsku fudbalsku mapu zbog čega sam posebno srećan.

Bošković nije propustio ni da pohvali rad sportskog sektora.

- Evidentno je da se radi temeljno. Igrači se pažljivo skautiraju i biraju. Ne kupuje se preko noći. Sve je sinhrono, prodaja afirmisanih igrača, dovođenje kvalitetnih pojačanja i razvoj mladih fudbalera. Ovaj tim ima perspektivu, sastavljen je od igrača koji su u najboljim godinama, a podrška su im mladi fudbaleri koji nadolaze. Simić je vrlo dobar igrač, Joveljić ima neverovatan potencijal, a tu su i igrači koji su predstavljali kostur tima na čelu sa Savićem koji je izrastao u lidera generacije. Nadam se da će nastaviti da beleže odlične rezultate i u 2019. godini i da će na tam putu afirmisati još pregršt talenata – istakao je bivši vezni fudbaler crveno-belih.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track