AKO REŠETAJU U KLUBU, NEMA RAZLOGA DA TO NE RADE I U DRESU REPREZENTACIJE! SRPSKI TRIO BOMBARDERA najjači na svetu: Niko kao oni - Prijović, Mitrović i Jović!
Foto: Profimedia

Bombarderi

AKO REŠETAJU U KLUBU, NEMA RAZLOGA DA TO NE RADE I U DRESU REPREZENTACIJE! SRPSKI TRIO BOMBARDERA najjači na svetu: Niko kao oni - Prijović, Mitrović i Jović!

Fudbal -

Srbija ima najbolje napadače na svetu! Broj golova je parametar koji je odlučio da su "orlovi" svetski šampioni u kategoriji najbolji golgeteri. Trojica naših napadača postigla su neverovatnih 95 pogodaka u 2018. godini!

Kakvi majstori! Aleksandar Mitrović, Luka Jović i Aleksandar Prijović najbolji su svetski trio napadača. Niko im nije ravan. Mreže rivala tresli su u proseku na svaka četiri dana u prethodnoj godini.

foto: Profimedia

Čak ni svetski šampion Francuska ne može da se pohvali da ima takve ofanzivce. Trio "petlova" Mbape, Grizman i Žiru postigao je 89 golova u 2018. Između Srbije i Francuske našla se Poljska, čija su trojica napadača (Levandovski, Milik, Pjontek) dala 93 gola. Belgijanci i Englezi ostali su daleko iza.

foto: Dado Đilas

Posebno važan podatak su godine naših igrača. Prijović ima 28, Mitrović 24, a Jović 21 godinu. To govori da će oni, posebno Mitar i Luka, u godinama koje dolaze biti još bolji. Kad već imamo ovakve napadače, nameće se i logičan zaključak da bi za svu trojicu moralo da se nađe važno mesto u reprezentaciji. Ako rešetaju u klubu, nema razloga da to ne rade i u državnom dresu.

foto: Profimedia

NAJBOLJI NAPADI NA SVETU U 2018. GODINI

Mitrović, Jović, Prijović Srbija 95 golova Levandovski, Milik, Pjontek Poljska 93 gola Mbape, Grizman, Žiru Francuska 89 golova Lukaku, Azar, Mertens Belgija 82 gola Kejn, Sterling, Rašford Engelska 76 golova

Koliko vrede?

Luka Jović 40 miliona evra Aleksandar Mitrović 25 miliona Aleksandar Prijović 6 miliona

Učinak za reprezentaciju

Luka Jović 46 mečeva / 23 gola Aleksandar Mitrović 3 meča / bez gola Aleksandar Prijović 12 mečeva / 2 gola

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track