CRNO-BELI POČINJU PRIPREME:  Bata pali motore na VALJKU!
Foto: PFC

partizan startuje

CRNO-BELI POČINJU PRIPREME: Bata pali motore na VALJKU!

Fudbal -

Partizanu su pojačanja preko potrebna, ali za sada će Zoran Mirković na raspolaganju imati (samo) stare snage. Trener crno-beli u sredu, u 10 časova, označiće početak priprema za drugi deo sezone.

Prelazni rok još nije počeo za klub iz Humske. Nijedan igrač nije napustio Partizan, ali isto tako niko nije ni došao u tabor vicešampiona Srbije. To, naravno, ne znači da su čelnici crno-belih u potpunosti zadovoljni sa igračkim kadrom. Naredne nedelje doneće nova imena u timu Zorana Mirkovića, pre svega u ofanzivi.

- Želimo da dovedemo dvojicu ofanzivaca iz inostranstva - izjavio je Miloš Vazura, direktor Partizana.

Pored napada, "parni valjak" će se pojačati i na bekovskim pozicijama. Očekuje se angažovanje i levog i desnog beka. Nekadašnji reprezentativac Ivan Obradović, rado bi bio viđen po levoj strani terena u Humskoj, ali za to je potrebno da ga Anderleht precrta iz planova za drugi deo sezone.

Očekuje se da bude i odlazaka iz Partizana. Zorana Tošića rado bi u svojim redovima video turski Rizespor, ali Partizan će neće odreći iskusnog veziste bez lepe svote obeštećenja. Kada je reč o najboljem igraču crno-belih, Rikardu, ako je verovati čelnicima klub on nije na prodaju. Za njega postoje ponude, ali luksuz bi bio odreći se igrača koji timu Zorana Mirkovića donosi razliku na terenu.

Plan priprema Partizana

Beograd 9. januar - 24. januar Belek (Turska) 25. januar - 8. februar

Godina 2018. - bila, ne ponovila se

Prethodnu godinu Partizan je završio sa osam poraza u svim takmičenjima. Crno-beli su počeli 2018. mečevima protiv Plzenja u 1/16 finala Lige Evrope. Posle remija u Beogradu, usledio je poraz u Češkoj i eliminacija iz Evrope. U prvenstvu Srbije, Partizan je ostao daleko iza Zvezde, a mala uteha za to došla je u vidu osvojenog Kupa Srbije.

Usledile su kvalifikacije za Ligu Evropu u kojima je tim iz Humske ispao od Bešiktaša. Kulminaciju loše godine predstavlja zaostatak na tabeli Super lige za Crvenom zvezdom od čak 15 bodova posle jesenjeg dela sezone.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track