OTAC MU JE PRED OČIMA KRVNIČKI UBIO MAJKU, UMRLA JE NA NJEGOVIM RUKAMA! Sa 10 godina je preživeo jezivu tragediju koja mu je promenila život, a sada mu se divi ceo svet!
Foto: Profimedia

LJUDINA

OTAC MU JE PRED OČIMA KRVNIČKI UBIO MAJKU, UMRLA JE NA NJEGOVIM RUKAMA! Sa 10 godina je preživeo jezivu tragediju koja mu je promenila život, a sada mu se divi ceo svet!

Fudbal -

Proslavljeni poljski fudbaler Jakub Blaščikovski pokazao je da ima veliko srce. Rešio je da se vrati u klub u kom je počeo karijeru, Vislu iz Krakova, i pomogne im da ne bankrotiraju.

Blaščikovski neće primati platu, a iz svog džepa će dati novac da se isplate dugovi ostalim igračima. Naime, popularni Kuba je spreman da se odrekne 300.000 funti kako bi fudbalerima Visle bile isplaćene zaostale plate.

Blaščikovski je rekoreder Poljske po broju nastupa u reprezetntaciji sa 104 nastupa za državni tim. Imao je i bogatu klupsku karijeru, nastupao je za Čestokoviju, Vislu, Dortmund, Fiorentinu i Volfsburg.

Iako je imao izuzetno teško detinjstvo, izrastao je u sjajnog fudbalera i čoveka.

Naime, sjajni poljski reprezentativac Jakub Blaščikovski preživeo je pakao kada je imao samo 10 godina.

1996. godine otac Zigmunt je ubio njegovu majku Anu.

"Igrao sam se u sobi i kroz otvoreni prozor sam čuo svađu. Prepoznao sam glasove i to su bili moji roditelji, otac je viknuo i u tom trenutku sve je stalo. Istrčao sam iz kuće kako bih pomogao majci Ani, ali je bilo prekasno. Udahnula je tri puta i umrla u mojim rukama", otkriva poljski fudbaler.

"Samo dan ranije, sa majkom sam slagao puzle i rekao joj da ne znam šta bih bez nje..."

foto: Profimedia

Otac je zbog ubistva osuđen na 15 godina zatvora, a tada desetogodišnji Jakub je svedočeći ponovo morao da prolazi kroz bolne trenutke.

"Tada sam već igrao fudbal i svaki dan sam putaovao dva sata na trening. Nakon smrti majke bio sam potpuno izgubljen i prestao sam da igram. Mešutim, zahvaljujući ujaku, koji je bio bivši fudbaler Poljske, uspeo sam da se oporavim i vratim fudbalu. On me je uvek uveravao da sam spreman za velike stvari", rekao je Jakub.

Jakub je rekao da je veliku ulogu u njegovom odrastanju imala baka Felicja.

"Brigu o bratu Davidu i meni preuzela je baka Felicja koja je svojom ljubavlju sačuvala porodicu na okupu i usmerila nas na pravi put. Obožava fudbal i moj je najveći kritičar", kroz smeh je rekao Jakub.

Njegov otac je iz zatvora izašao 2012. godine, a pre nekoliko godina je i preminuo:

"S njim nisam nikada više razgovarao. Puno sam razmišljao o tom kobnom danu i pitao se da li sam mogao da spasem majku, ali sam shvatio da neću ništa postići s tim, da moram krenuti dalje."

foto: EPA

Svaki put kad postigne gol, Jakub Blaščikovski visoko podigne ruke i pogleda prema nebu, tražeći svoju tragično stradalu majku Anu.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track