UZNEMIRUJUĆA ISPOVEST SRPSKOG FUDBALERA: Izbacili su me na ulicu PO PLJUSKU, saigrači su spavali PALETAMA! Nije bilo para NI ZA HLEB!
Foto: Printscreen Instagram

BIVŠI IGRAČ SLOBODE IZ UŽICA ŠOKIRAO JAVNOST

UZNEMIRUJUĆA ISPOVEST SRPSKOG FUDBALERA: Izbacili su me na ulicu PO PLJUSKU, saigrači su spavali PALETAMA! Nije bilo para NI ZA HLEB!

Fudbal -

Bivši fudbaler Slobode Nemanja Obrenović izneo je šokantne detalje o dešavanjima u klubu u prethodnih nekoliko meseci!

Prenosimo vam pojedine delove njegovog saopštenja za javnost.

- Dužan sam da vam prepričam šta se dešavalo u prethodnih šest meseci, ljudi bi trebalo da znaju kakvo je stanje u srpskom fudbal i kako izgleda život profesionalnog sportiste - počeo je ispovest Obrenović.

Rođeni Beograđanin upire prstom u Božidara Opačića, predsednika Slobode, koga vidi kao glavnog krivca za dešavanja u klubu.

- Noć pred jednu utakmicu sam izbačen iz stana jer klub nije platio nijedan dinar stanodavcu. Sve s koferima, noć pre utakmice odlazim kući jer nemam gde da spavam! Ostali momci, koji su takođe izbačeni, vraćaju se u čuvenu "žutu kuću", jedno neugodno mesto, koje nije ni blizu uslovima dostojnim za život.

Tu tek saznajemo zastrašujuće detalje.

- Posle utakmica protiv Bežanije sedam naših igrača čekalo je taksi po pljusku, sa sve stvarima, jer su bili izbačeni na ulicu, i to iz te famozne "žute kuće".

Kako taksija nije bilo, pojavio se vlasnik kuće, sažalio se na momke i ostavio ih još jedno veče. Sutradan su po treći put momci definitivno bili izbačeni i noć pred utakmicu su bauljali gradom jer niko nije odgovarao na njihove pozive. Štaviše, na gradskom trgu su sreli čoveka iz uprave, koji je okrenuo glavu na drugu stranu i otišao praveći se lud.

Obrenović je izneo i kako se pomenuta situacija rešila.

- U poslednjem trenutku, kad su hteli da krenu kućama, stigao je poziv spasa i momci su završili u jeftinom gradskom hostelu, gde su spavali na paletama i sanducima iz Drugog svetskog rata. Tu su čak našli i šlemove, poeziju...

Pojedini igrači nisu imali pare ni za hleb.

- Moj saigrač Ovusu i njegov mlađi brat su ostali u Užicu bez hrane, bez para, u stanu za vreme svih praznika, niko pozvao dečka da vidi da li je živ. Pare mu je poslala njegova žena. Ona čuva dete, koje nije mogao da vidi jer nije imao za kartu do kuće, a te pare je potrošio da kuva sebi 20 dana. Nije mogao da izađe ni na kafu do grada. Ni na kafu od 150 dinara - zaključio je Obrenović.

Trenirali na parketu, trčali po gradu...

Nemanja Obradović izneo je podatak da igrači za prethodnu polusezonu nisu dobili nijednu platu. Takođe, dodao je da su uslovi u kojima su trenirali bili više za košarkaše nego fudbalere. - Treninzi, ako se tako mogu nazvati, održavani su u sali za košarku, na parketu, trčanje po parku u gradu itd., fantazija...

Sunovrat slavnog kluba

Sloboda se nalazi na pretposlednjem mestu tabele Prve lige Srbije sa samo 13 bodova. Pravi podvig napravili bi Užičani ako bi izborili opstanak u drugom po rangu takmičenju u našoj zemlji. Donedavno, klub iz grada na Đetinji bio je među najboljim ekipama u Srbiji, Užice je dobilo velelepni stadion, ali... Umesto da na njemu gledaju utakmice protiv Crvene zvezde, Partizana i Vojvodine, sve su bliži praćenju mečeva Srpske lige Zapad.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track