LONDONSKA DRAMA PRIPALA PLAVCIMA: Čelsi posle penala eliminisao Totenhem i plasirao se u finale (VIDEO)
Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

ZA TROFEJ SA MANČESTER SITIJEM

LONDONSKA DRAMA PRIPALA PLAVCIMA: Čelsi posle penala eliminisao Totenhem i plasirao se u finale (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Čelsi plasirali su se u finale Liga kupa Engleske, jer su u revanšu polufinala bili bolji od gradskog rivala Totenhema posle penala!

Posle 90 minuta igre na "Stamford bridžu" bilo je 2:1 za Čelsi, koji je time anulirao poraz iz prvog meča od 0:1 (ne važi pravilo gola u gostima), a onda se pristupilo izvođenju jedanaesteraca u kojima su "plavci" bili bolji.

Čelsi će se u finalu 24. februara na "Vembliju" sastati sa braniocem trofeja Mančester sitijem, koji je u polufinalnom dvomeču bio ubedljiv protiv trećeligaša Bartona (9:0, 1:0).

U večerašnjem londonskom derbiju Čelsi je bio bolji rival, ali je i žestoko oslabljeni Totenhem imao šanse.

Domaćin je golovima Kantea u 27. i Azara, kome je to bio prvi pogodak u 2019. godini, u 38. minutu na poluvreme otišao sa vođstvom od 2:0.

Međutim, ubrzo po povratku iz svlačionica, u 50. minutu Ljorente je na centaršut Rouza uspeo da smanji na 2:1.

U nastavku je šansi bilo na obe strane, zaključno sa onom Žiruovom u 94. minutu, kada je Francuz glavom poslao loptu za malo pored gola.

Izabranici trenera Mauricija Sarija bili su znatno prisebniji prilikom izvođenja penala, sva četvorica su bila precizna, dok su dvojica igrača Totenhema promašili šuteve sa bele tačke - Dajer je u trećoj seriji poslao loptu preko gola, a odmah zatim je udarac Lukasa Moure zaustavio golman Kepa, pa je David Luiz zatresao mrežu i doneo veliko slavlje navijačima Čelsija - 4:2.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track