TRENING U TERETANI

JAKA KIŠA U BELEKU POREMETILA PRIPREME: Fudbaleri Zvezde na dan utakmice trenirali u zatvorenom (KURIR TV)

Fudbal -

Na dan kontrolne utakmice sa Austrijom iz Beča na pripremama u Antaliji (15 časova), fudbaleri Crvene zvezde imali su lakši trening tokom pre podneva, a kondicioni trener Ivan Vučetić otkrio je kako izgleda rad uoči meča i sumirao je do sada urađeno.

Nešto lošije vremenske prilike od ranog jutra i kiša u Turskoj premestili su igrače Crvene zvezde u teretanu, gde se nisu dugo zadržali, ne više od pola sata.

Na dan utakmice, izabranici šefa stručnog štaba Vladana Milojevića radili su u dve grupe pod nadzorom kondicionog trenera Ivana Vučetića.

Prema njegovim rečima, odradili su čak i deo planiran da se obavi na terenu, pa je na programu bila aktivacija pred meč, odnosno vežbe balansa, koordinacije i reakcije. Vučetić je objasnio i kako izgleda sam trening pred utakmicu.

- Trening koji sprovodimo dan pred meč u takmičarskom periodu sastoji se od uvodnong dela, zabavnih igara, reakcije i taktičkih varijanti. Trening na dan same utakmice koja se, na primer, igra u večernjim satima kao što je Liga šampiona, za cilj ima da igračima telo bude aktivno, da se „ne uspava“. Rade se vežbe nervno-mišićne aktivacije kroz intenzivne vežbe koordinacije, brzi rad nogu, skip. Taj trening je obično osam sati pre meča i visokog je intenziteta u trajanju od 15 do 20 minuta - kaže Vučetić.

Trener zadužen za fizičku spremu u taboru šampiona Srbije izuzetno je zadovoljan urađenim do sada na zimskim pripremama.

- Odlično smo radili tokom prvog dela priprema na Kipru, gde je akcenat bio na fizičkoj pripremi. Imali smo izvanredne uslove za rad i momci su ispunili sve zadatke koje je zamislio stručni štab na čelu sa Vladanom Milojevićem. Ne bih izdvajao pojedince, mogu da pohvalim rad grupe i da kažem kako su stariji, iskusniji igrači bili pravi primer mlađima koji su pored osnovnih treninga, imali i dodatne, individualne treninge - dodaje Vučetić i posebno ističe dve stvari:

- I novajlije su se odlično uklopile u naš sistem, a kao najveću prednost bih naglasio što su meni ovo treće pripreme zaredom u ovom sastavu. Kontinuitet trenažnog procesa je izuzetno bitan u našem poslu.

Vučetića najviše raduje to što su svi fudbaleri u pogonu.

- U Turskoj je fokus na uigravanju tima i tempiranje forme za nastavak sezone. Fizička priprema se takođe sprovodi i mogu da istaknem da nemamo povređenih igrača, što je vrlo bitno. To je zapravo i cilj - da svi igrači zdravi prođu pripremni period. Ponekad štedimo pojedine igrače na nekim treninzima i utakmicama, pratimo njihove parametre i na osnovu toga im doziramo napor - zaključio je Vučetić.

Fudbalere Zvezde posle meča sa Austrijom očekuju još tri provere u Antaliji. Protiv Ludogoreca će igrati 2. februara, tri dana kasnije sa Rabotničkim i za kraj ih čeka duel protiv Maribora 8. februara.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track