BRANILAC TROFEJA PROŠAO U POLUFINALE: Sevilja promašila penal, pa je Barselona surovo kaznila! Pukla šestica na Nou Kampu (VIDEO)
Foto: AP

KUP KRALJA

BRANILAC TROFEJA PROŠAO U POLUFINALE: Sevilja promašila penal, pa je Barselona surovo kaznila! Pukla šestica na Nou Kampu (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Barselone plasirali su se u polufinale španskog Kupa kralja pobedom nad Seviljom na "Nou Kampu" 6:1 (2:0) u revanšu četvrtfinala.

Andalužani su na revanš poneli veliku prednost (2:0) stečenu prošle nedelje na "Sančez Pishuanu", ali nisu uspeli da je odbrane, pa Lionel Mesi i drugovi nastavljaju put odbrane trofeja.

Domaćin je poveo golom Kutinja iz penala u 13. minutu, a u 27. i gosti su dobili jedanaesterac, ali ga nisu iskoristili, jer je šut Banege sa bele tačke zaustavio golman Klisen.

Za taj promašaj Sevilja je surovo kažnjena.

Barselona je već u 31. minutu golom Rakitića anulirala zaostatak iz prvog meča, a Kutinjo svojim drugim golom i Roberto su u 53. i 54. minutu doveli svoj tim do 4:0.

Nadu Sevilji da može do polufinala vratio je Arana pogotkom u 67. minutu, ali su njenu sudbinu zapečatili Luis Suarez i Mesi golovima u 90. i 92. minutu.

U utorak je plasman u polufinale obezbedila Valensija pobedom nad Hetafeom od 3:1 (0:1 u prvom meču), a danas i Betis posle produžetaka (3:1), jer je posle 90 minuta borbe za Espanjolom bilo 1:1 kao u prvoj utakmici.

U četvrtak se sastaju Đirona i Real , a "kraljevi" imaju 4:2 iz madridskog duela.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track