FUTSAL SPEKTAKL U LOZNICI: Srbija dočekuje svetsku velesilu, Lagator će biti pun
Foto: Kurir/T. Ilić

PRIJATELJSKA UTAKMICA

FUTSAL SPEKTAKL U LOZNICI: Srbija dočekuje svetsku velesilu, Lagator će biti pun

Fudbal -

Međunarodna prijateljska utakmica u futsalu između reprezentacija Srbije i Irana biće odigrana u ponedeljak od 19 sati u hali ’’Lagator’’, potvrđeno je u gradskoj upravi.

Ulaz je besplatan, a u skladu sa kapacitetom hale odštampano je oko 1.800 ulaznica mada domaćini kažu da je interesovanje takvo da bi nedovoljno bilo i pet hiljada karata.

Prema rečima člana Gradskog veća Nenada Radića, pokrovitelj susreta je lokalna samouprava koja će učiniti sve da bude dobar domaćin, ali i da iskoristi priliku za promociju sporta i Grada Loznice.

Pre utakmice, od 17 sati, u svečanoj sali UFK “Lagator” Fudbalski savez Loznice će, u saradnji sa gradom podeliti sportsku opremu ovdašnjim aktivnim fudbalskim klubovima, članovima saveza, a biće podeljena ukupno 34 kompleta.

Tom prilikom biće organizovan i svečani koktel, kome će, kako je najavljeno, prisustvovati kompletno rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije.

Utakmicu Srbija -Iran direktno će prenositi televizija "Arena sport", a dobar deo karata već je, kako je rečeno, podeljen lozničkim školama fudbala jer je cilj da se što više dece uključi u sport, dok će preostale moći da se preuzmu na blagajni ‘’Lagatora’’ pred samu utakmicu. Inače, Loznica je poznata kao grad boksa, ali i fudbala i godinama povećava izdvajanja iz gradske kase za sport. Ove godine za razvoj sporta iz budžeta je opredeljeno 45 miliona dinara, pet više nego lani.

Reprezentacija Srbije u futsalu će sa Iranom, trećom ekipom sa poslednjeg Svetskog prvenstva i jednom od najkvalitetnijih na svetu, dan kasnije odigrati još jednu prijateljsku utakmicu u susednom Šapcu u kome se i priprema za ove susrete.

(T. Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track