BIVŠI AS ZVEZDE NA NOVOM ZADATKU Sikimić:  Igraću i kad pređem 40. godinu!
Foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

ZMAJ

BIVŠI AS ZVEZDE NA NOVOM ZADATKU Sikimić: Igraću i kad pređem 40. godinu!

Fudbal -

Iskusni centarfor Predrag Sikimić predvodiće ovog proleća napad Voždovca sa mladim Filipom Stuparevićem.

Specijalni izveštač Kurira iz Antalije - Aleksandar Radonić

Predrag Sikimić obeležio je karijeru u Crvenoj zvezdi fenomenalnim golom u 151. Večitom derbiju. Rasni i iskusni centarfor danas je član Voždovca u kojem planira da igra i kad napuni 40 godina. Jer, kako je otkrio Kuriru, toliko dobro se oseća da bi bilo grehota otići u fudbalsku penziju.

Priču ipak počinje sa večitim derbijem.

- Ma, 30 golova bih promenio za taj jedan, samo da smo pobedili u derbiju. Dao sam ga i odmah poleteo ka Severu, živeo san desetak minuta i onda bum... Partizanov gol iz očaja i sve je palo u vodu. To je Božja volja, verujem da je tako trebalo da bude - rekao je Predrag Sikimić i nastavio:

- Taj gol je proglašen od strane navijača za gol godine! Bio je stvarno, vrhunski, specifičan, slabijom nogom u 90 stepeni! I to u derbiju, na 0:0. Drago mi je što sam ga dao i što sam uspeo da ga proslavim sa navijačima na Severu. To mi je bila želja i hvala Bogu što sam je ostvario.

Snažni napadač je danas u Voždovcu, igraće sa mladim Filipom Stuparevićem, jednim od najtalentovanijih mladih srpskih napadača. O ambicijama Voždovčana kaže:

- Mnogo volim ovaj klub. Krivo mi je samo što je Voždovac u donjem delu tabele. Ali, nije sve izgubljeno... Imamo prvih pet utakmica koje donose 15 bodova. Po mojoj proceni moramo uzeti 10, ako hoćemo gore. Imamo kod kuće Napredak, Vojvodinu i Partizan, dok idemo Čukaričkom i Radniku u Surdulicu. Ekipa mi se sviđa, znam momke, dobro se radi, pozitivni smo. Nema predaje!

O fudbalskoj penziji Predrag Sikimić i ne pomišlja, iako je ušao u 37 godinu života.

- Ne razmišljam o penziji. Igraću fudbal dok god me bude služilo zdravlje, dok god budem išao na trening sa osmehom i voljom. Imam snage. Ako mogu guraću i preko 40. godine. Još volim da igram fudbal.

Potpuno neplanirano, Sikimić je ove zime stigao u Voždovac.

- Nadao sam se da ću ostati još 10 meseci u Atirau, u Kazahstanu, jer me je trener Kumikov iz Rusije uveravao da računa na mene. Međutim, od toga nije bilo ništa jer sam ja ušao u 37 godinu. U klubu se nešto sprema, sprema se nova uprava, previranja i zato sam odlučio da odem.

Ovog proleća igraće u napadu sa mladim Filipom Stuparevićem.

- Cimeri smo! Pričam mnogo sa njim, jer mogu da mu pomognem. Napravio je veliku stvar prelaskom u Votford. Čeka ga Premijer liga, a on ima samo 19 godina. Bitno je samo da ostane na zemlji, da ne poleti. Verujem da će biti tako.

Kraj karijere je daleko, ali planira da je okonča u Voždovcu.

- Planirao sam da se u Voždovac vratim posle Crvene zvezde. Ali, eto, meni je Zvezda produžila karijeru još godinu ipo dana u inostranstvu. Mnogo volim ovaj klub, jer je Voždovac zdrava sredina. Iskusan sam igrač, mogu da kažem da 80 klubova u Srbiji može da se ugleda na Voždovac.

Miodrag Grof Božović je čovek o kojem Predrag Sikimić gaji veliko poštovanje.

- Trenirao me je 2008. u Amkaru kada smo napravili istorijski uspeh. Bili smo četvrti u prvenstvu, igrali finale Kupa. Kada me je dovodio u Zvezdu znao je šta mu treba. Grof je galantan, voli da se zeza na tuđi, ali i na svoj račun. Uvek izađe pred igrače i kaže, jel imate mud... Izađite na teren i pokažite koliko vredite. Svaka ekipa je ginula za njega. O njemu samo reči hvale!

Saradnja sa Grofom u Zvezdi bila je plodonosna.

- Nije slučajno Grof nanizao 24 pobede zaredom u Zvezdi i tako ubedljivo uzeo titulu. Krenuo je loše, desio se Kairat, znao je šta ga čeka... Naredne godine desio nam se Ludogorec, a na proleće smo izgubili prvenstvo u tri nedelje. To mi je mnogo krivo. Titula nam je bila nadomak ruke. Mislim da smo bili nekako previše opušteni. Videlo se to u svlačionici. I kada smo izgubili derbi, opet smo imali sve u svojim rukama. A, onda nam se desila utakmica na krovu Tržnog centra. Voždovac nam je uzeo titulu, a ja sam sad tu. Šta ti je igra sudbine - završio je kroz osmeh priču Predrag Sikimić.

Porodica

Sinovi da budu fudbaleri

Predrag Sikimić je porodičan čovek, oženjen je s Nevenom sa kojom ima dvojicu sinova.

- Voleo bih da moji klinci budu fudbaleri. Treniraju u "Petliću" i meni je bitno da im ugradim navike. Nikša ima 11, a Matija osam godina - otkrio je Sikimić.

Skeptičan na početku

Došao u Zvezdu i znao da će biti zamena

Peđa Sikimić otkrio je kako je došao u Crvenu zvezdu i jasno je žao šta ga čeka na Marakani.

- Kad sam dolazio bio sam malo skeptičan, jer sam bio u ozbiljnim godinama. Imao sam sjajnu sezonu u Voždovcu. Ugovor sam potpisao dva dana pred moj 33. rođendan. Znao sam da ću biti zamena Ugu Vijeiri.

Praznik fudbala u Frankfurtu. Ajntrahtu u goste stiže lider Dortmund (15.30). Kec je 3,35, dvojka 2,15, a na GG3+ 1,67. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Ajntraht - Dortmund.

kurir.rs / A.R.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track