CRNO-BELA LEKCIJA RUDARIMA: Partizan savladao Šahtjor za prvu pobedu u Antaliji (VIDEO)
Foto: FK Partizan

dobra partija

CRNO-BELA LEKCIJA RUDARIMA: Partizan savladao Šahtjor za prvu pobedu u Antaliji (VIDEO)

Fudbal -

Nakon dva poraza na pripremama u Antaliji, fudbaleri Partizana savladali su Šahtjor 2:0 (2:0).

Prvo je Nemanja Nikolić u 9. minutu postigao gol na asistenciju Nemanje G. Miletića, uspeo je u padu da zahvati loptu i da je pošalje iza Pjatova.

Ništa vredno pomena se nije događalo do 26. minuta meča, kada je Goran Zakarić oprobao šut, a odbrana tima iz Donjecka uspela da izblokira njegov pokušaj u korner.

Deset minuta kasnije, Ismaili ima sjajnu priliku za izjednačenje - međutim Stojković ostaje nesavladan. A, onda kazna. Samo tri minuta nakon ove šanse, odbrana "narandžastih" je napravila kiks koji je iskoristio Aleksandar Šćekić i postavio rezultat na 2:0. Treba pohvaliti napadača Nikolića koji je posle postignutog gola uspeo da upiše i asistenciju i tako se nametne stručnom štabu za izazove u narednoj polusezoni.

Nastavak je doneo mnogo ofanzivniji Šahtjor koji je na sve načine pokušavao da dođe do pogotka, a i da se "opere" od blamaže koju je doživeo protiv Hajduka iz Splita gde su poraženi sa ubedljivih 4:1.

Mirković je uveo Bosića, Georgijevića i Šehovića početkom drugog poluvremena, a prvu priliku za gol imao je Šahtjor u 54. minutu - kada je kompletna odbrana crno-belih ispala, a danas veoma raspoloženi Vladimir Stojković uspeo da sjajnom intervencijom spreči pogodak ukrajinskog giganta.

Nije se predavao Šahtjor i u 68. minutu je ponovo došao do izgledne prilike za gol. Stojković kao i nekoliko puta pre toga ponovo na visini zadatka.

Rikardo Gomeš je ušao u igru u 70. minutu i ovo je bio prvi meč na ovim pripremama pošto je vukao povredu do pre par dana kada se i skroz oporavio i stavio na raspolaganje treneru Zoranu Mirkoviću.

Upravo je Rikardo u 76. minutu bio kreator akcije za svoj tim kada je proigrao Tošića koji je šutirao, a Pjatov uspeo da otkloni opasnost.

Pet minuta kasnije Kovalenko je uputio odličan šut ka golu Partizana, a već pomenuti Stojković u stilu "mačke" uspeo da izvadi loptu iz rašlji gola.

Partizan je meč počeo u sastavu Stojković, Nemanja R. Miletić, Marković, Valijente, Nemanja G. Miletić, Šćekić, Zdjelar, Kosović, Zakarić, Stevanović i Nikolić, a u drugom poluvremenu šansu su dobili i Vulićević, Pavlović, Ostojić, Šehović, Georgijević, Smiljanić, Đerlek, Tošić, Bosić, Enake i Rikardo.

Partizan je u prva dva pripremna meča bio poražen. Prvo od češkog Slovana, a zatim i od poljske Krakovije, oba puta sa minimalnih 1:0.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track