MARINOV SPEKTAKULARAN POGODAK ZA USPELU GENERALKU ZVEZDE: Crveno-beli savladali Maribor, iz Turske se vraćaju sa maksimalnih pet pobeda (KURIR TV)
Foto: FK Crvena zvezda

kraj priprema u turskoj

MARINOV SPEKTAKULARAN POGODAK ZA USPELU GENERALKU ZVEZDE: Crveno-beli savladali Maribor, iz Turske se vraćaju sa maksimalnih pet pobeda (KURIR TV)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde su se u petoj poslednjoj utakmici na pripremama u Turskoj sastali sa slovenačkim Mariborom i slavili 1:0 (0:0), golom Marka Marina u 79. minutu.

Crveno-beli su tako ostvarili pet pobeda u isto toliko mečeva. Zvezda je na priprema pokazala odličnu igru i nagovestila da možda ima i bolji tim u odnosu na prvi deo sezone.

Maribor se trenutno nalazi na liderskom mestu slovenačkog prvenstva, a prethodnu sezonu je završio na drugom mestu sa istim brojem bodova kao i aktuelni šampion Olimpija, dok je Crvena zvezda sa 59 bodova sama na liderskoj poziciji u Srbiji.

Zvezda je meč krenula u sastavu: Borjan, Stojković, Savić, Babić, Rodić, Jovičić, Jovančić, Jirka, Marin, Vukanović, Boaći.Rezerve: Popović, Gajić, Vulić, Pavkov, Nikolić, Čaušić, Simić, Joveljić, Jevtović, Hajdin, Stanojev.

Odlična utakmica, je odigrana u prvih 45 minuta. Bilo je duela, presinga, prodora, ali ne i pravog udarca u gol. Oba tima su imala po jednu odličnu šansu za gol, Jovičić sa jedne i Vrhovec sa druge strane.

U nastavku Zvezda je imala inicijativu, igralo se praktično na jedan gol, ali su se Slovenci čvrsto branili, vrebajući priliku iz kontranapada. U prvih deset minuta nastavka dobre prilike imali su Jirka i Rodić, ali je nedostajala prava završnica. Neki minut pre isteka sata igre Pihlar je imao dobru priliku, pripremio mu je Luka Zahović ali je lopta otišla iznad prečke.

U 65. minutu Babića je zamenio Gajić, a Boaćija Pavkov. Petnaestak minuta prer kraja meča, Jevtović je zamenio Jerku.

U 79. minutu, detalj koji je odlučio. Marin je primio loptu, ušao u šesnaesterac i spoljnim delom stopala pogodio gol, posle čega ga je zamenio Miloš Vulić.

Zvezda je do kraja meča imala inicijativu, ali promene rezultata nije bilo.

Zvezda će prvi meč u prolećnom delu Superlige Srbije igrati u subotu od 16 časova kada na stadion Rajko Mitić stiže novosadska Vojvodina.

Kurir sport / Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track