Najnovije vesti

PUKOM SREĆOM IZBEGAO TRAGEDIJU U KOJOJ SU MU NASTRADALI NAJBOLJI DRUGOVI: Probudio sam se i čuo najgore moguće vesti... (FOTO)
Foto: AP

BRAZIL U ŽALOSTI

PUKOM SREĆOM IZBEGAO TRAGEDIJU U KOJOJ SU MU NASTRADALI NAJBOLJI DRUGOVI: Probudio sam se i čuo najgore moguće vesti... (FOTO)

Fudbal

Deset fudbalera mlade selekcije brazilskog velikana Flamenga izgubilo je život u požaru koji je izbio u trening kampu u Riju, a oni koji su imali tu sreću da se ne nađu u epicentru vatrene stihije ne mogu da dođu sebi od šoka! 

Požar je izbio dok su igrači spavali u klupskom kampu "Ninjo de Urubu". 

Većina njih nije iz Rio de Žaneira, i upravo ta činjenica je bila presudna da slobodan dan ne iskoriste za izlazak u provod, već da ostanu u kampu.

foto: AP

U toku noći je nevreme izazvalo požar koji je bio smrtonosan!

Nema reči utehe za one koji su izgubili svoje najdraže, a među onima koji su poginuli su i trojica članova akademije brazilskog kluba.

"Užasnuti smo i potrešeni. Ovo je nešto najgore što se ovom klubu dogodilo u 123 godine postojanja", rekao je prvi čovek kluba Rodolfo Landim.

foto: AP

Jedan od onih koji su preživeli tragediju je i 16-godišnji Samjuel Barbosa.

"Mnogi nisu uspeli da se izvuku jer je bilo mnogo dima i vatra je bila svuda", rekao je za televiziju "Globo".

foto: AP

Među preživelima je i 16-godišnji Žoao Pedro de la Kruz. On je rekao da je pukim slučajem među živima jer je odlučio da ne prespava u akademiji već kod jednog prijatelja, pošto u petak nisu imali trening.

"Većina njih su ostali tamo. Probudio sam se i čuo najgore moguće vesti", pričao je Žoao.

1 / 7 Foto: AP

kurir.rs / kurir sport 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...