Najnovije vesti

VELIKO SRCE ZMAJEVA: Evo kako se Voždovac priključuje obeležavanju Svetskog dana dece obolele od raka (FOTO)
Foto: FK Voždovac

FILANTROPIJA NA DELU

VELIKO SRCE ZMAJEVA: Evo kako se Voždovac priključuje obeležavanju Svetskog dana dece obolele od raka (FOTO)

Fudbal

Fudbalski klub Voždovac nastavlja sa filantropskim delovanjem i priključuje se obeležavanju 15. februara – Svetskog dana dece obolele od raka.

"Zmajevi" će pružiti podršku Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR) koje već 15 godina brine o kvalitetu lečenja i života mališana obolelih od malignih bolesti.

 

Voždovac je inicirao akciju u kojoj će tokom direktnog prenosa prvenstvene utakmice sa Napretkom iz Kruševca igrači izaći na teren u majicama sa logom NURDOR-a i SMS brojem 1150 putem kojeg je moguće donirati sredstva u kampanji "i ja se borim" i pomoći u borbi za novu Roditeljsku kuću u Beogradu koja je neophodna za decu i porodice koja dolaze na lečenje u glavni grad iz unutrašnjosti.

 

Takođe, igrači Voždovca nosiće na dresu zlatnu traku, koja je svetski simbol podrške deci oboleloj od raka.

 

foto: FK Voždovac


Iz NURDOR-a objašnjavaju zašto je bitan projekat roditeljske kuće:

 

"Roditeljska kuća u Beogradu je neophodna jer je glavni grad najveći dijagnostički i terapijski centar pedijatrijske onkologije u Srbiji sa istovremeno najvećim brojem dece koja dolaze na lečenje. Sa obzirom na to da su često u pitanju porodice iz manjih sredina, koje nisu u mogućnosti da u Beogradu obezbede smeštaj, neophodno je obezbediti prostor u kom oni mogu da borave za vreme lečenja“, navodi Tamara Klarić iz Udruženja.

 

foto: FK Voždovac

 

U FK Voždovac nije bilo dileme da li treba podržati ovo udruženje i obeležavanje dana dece obolele od raka.

 

"Ovo je jedan od načina da izrazimo poštovanje prema udruženju NURDOR i prema svemu što su godinama unazad činili za zdravlje dece. Želimo da iskoristimo prenos prvenstvene utakmice i da skrenemo pažnju ljudi na rad ovog udruženja i da podignemo svest građana o brizi o deci koja boluju od malignih bolesti. Fudbalski klub Voždovac je uvek tu za sve kojima je pomoć potrebna, naći ćemo način da još više pomognemo NURDOR i nastavićemo da delujemo na polju društvene odgovornosti“, stav je kluba.

 

Statistika ukazuje na to da svakoga dana jedno dete u Srbiji oboli od raka, ali ono što uliva nadu i ohrabruje jeste podatak da je rak kod dece izlečiv u 70 odsto slučajeva ako se dijagnostikuje na vreme i adekvatno leči. Svetski dan dece obolele od raka NURDOR će obeležiti u još preko 30 gradova širom Srbije. Sve manifestacije počinju u 12h na centralnim gradskim trgovima, a u 13 časova će simbolično biti pušten balon u obliku srca u znak podrške svim malim super herojima koji se leče i u znak sećanja na one koji fizički nisu više sa nama.

 

Utakmica 23. kola Superlige Srbije u kojoj Voždovac na svom stadionu dočekuje ekipu Napretka iz Kruševca, igra se u petak 15. februara od 17 časova, a akciju je podržala i Zajednica Superlige Srbije.

 

(FK Voždovac)

 

 

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...