Najnovije vesti

EMI ČEKAMO TE, ZAUVEK SA NAMA: Salino telo se vraća kući, ovo su detalji ispraćaja tagično stradalog fudbalera
Foto: AP

poslednje putovanje

EMI ČEKAMO TE, ZAUVEK SA NAMA: Salino telo se vraća kući, ovo su detalji ispraćaja tagično stradalog fudbalera

Fudbal

Telo tragično stradalog fudbalera Emilijana Sale u petak će biti prebačeno u Argentinu.

Dan kasnije, u prostorijama kluba u kojemu je tragično stradali napadač igrao do 15. godine života, poslednji put će se od njega oprostiti sugrađani, prijatelji i porodica.

Emilijanovo telo će na aerodrom u Buenos Ajres stići oko 9 sati u petak ujutro, a potom će leš nastaviti šestosatni put do Progresa, rodnog mesta tragično stradalog fudbalera, koje se nalazi u pokrajini Santa Fe. Njegov prvi klub San Martin u subotu će organizovati celodnevno bdenje.

- Čekamo te... kao i prvoga dana kada si otišao, ali ovoga puta ostaješ s nama zauvek. Otišao si i postao primer svima. Večno u našim srcima - napisao je

San Martin de Progreso, klub koji se svakodnevnim objavama na Fejsbuk stranici ponosio velikim uspehom najpoznatijeg bivšeg igrača.

- Emi će u Progreso, oko 500 kilometara severno od glavnog grada Argentine, stići kasno u petak. Poslednji pozdrav će biti u San Martinu - rekao je gradonačelnik Hulio Miler.

Salin prvi klub razmišlja o preimenovanju doma u ''Stadion Emilijana Sale", a sve troškove prevoza tela fudbalera platiće Vinsent Tan, vlasnik Kardifa, kluba za koji Sala nikada nije zaigrao.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...