HAOS ZBOG VAR-A U LIGI ŠAMPIONA! Ramos pozdravlja, u Ajaksu kipte od besa!
Foto: AP

rasprava

HAOS ZBOG VAR-A U LIGI ŠAMPIONA! Ramos pozdravlja, u Ajaksu kipte od besa!

Fudbal -

Dok iz Reala pozdravljaju uvođenje VAR sistema, u Ajaksu smatraju da on funkcioniše u korist velikih klubova.

Kapiten fudbalera Real Madrida Serhio Ramos pozdravio je potez uvođenja video tehnologije (VAR) posle pobede nad Ajaksom (2:1) u Ligi šampiona, u meču koji je obeležio naknadno poništen gol domaćem timu baš preko VAR-a.

Ramos poručuje da VAR donosi ispravne odluke, odnosno daje veliku pomoć sudijama, kao što je Slovencu Damiru Skomini u trenutku kada je, prema njegovom mišljenju, Dušan Tadić ometao u ofsajdu golmana Tiba Kurtou prilikom udarca glavom Nikolasa Taljafika.

"Veliki sam fan VAR-a i malo po malo pravi fudbal pravednijim. Bilo je slučajeva kada su nas slične odluke povredile, ali je u Amsterdamu bio ključan za Real", priznaje Ramos za televiziju Muvistar.

Ramos je u Amsterdamu proslavio i 600. utakmicu za kraljevski klub, pa su ispred njega samo šestorica fudbalera sa više odigranih mečeva za Real.

"Bila je sjajna atmosfera, Ajaks je dobar tim i znali smo da ćemo patiti. Nismo bili na našem najboljem nivou, ali smo se držali zajedno i iz kontri došli do prednosti. Dva gola su ogroman korak za sledećoj rundi", zaključio je on.

Vezista Ajaksa Frenki de Jong kaže da video tehnologija (VAR) favorizuje veće i bogatije klubove, nakon što je u situaciji sa Dušanom Tadićem poništen gol njegovom timu u porazu od Real Madrida (2:1) u osmini finala Lige šampiona.

"Sramota je da nam je gol poništen. Možda tako nešto ide u korist većih klubova... Ali i posle toga igrali smo dobro i stvarali šanse. Šteta je što nismo napravili bolji rezultat", rekao je De Jong, koji od leta postaje fudbaler Barselone.

Jedan od najtalentovanijih fudbalera sveta ne odustaje od prolaza dalje.

"U Španiji moramo da igramo isto kao u Amsterdamu, odvažno i sa samopouzdanjem. Ništa nije rešeno, Real i dalje oseća pritisak, posebno pred svojom publikom", zaključio je Holanđanin.

Revanš u Madridu na programu je 5. marta.

Srpski“ Ajntraht je ostavio možda i najjači utisak u prvom delu Lige Evrope, a večeras od 21.00 imaće težak posao, pošto gostuje Šahtjoru. Dvojka na Nemce je 2,95, a kec nosi kvotu 2,40. Pofledajte sve kvote kladionice MOZZART za Šahtjor - Ajntraht.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track