NASTAVLJA SE ZAVRZLAMA OKO PARA OD SALINOG TRANSFERA: Nant produžio rok Kardifu za plaćanje prve rate
Foto: EPA/EDWARD BOONE

PITA SE I BORDO

NASTAVLJA SE ZAVRZLAMA OKO PARA OD SALINOG TRANSFERA: Nant produžio rok Kardifu za plaćanje prve rate

Fudbal -

Fudbalski klubovi Nant i Kardif dogovorili su se da produže rok do 27. februara za plaćanje prve rate transfera igrača Emilijana Sale u velški klub.

Nant je tražio da Kardif do 20. februara plati prvu ratu transfera, ali je dogovoreno da se rok produži na još sedam dana, preneo je danas Skaj.

Sala je poginuo u padu aviona koji je 21. januara leteo iz Nanta u Kardif, dva dana pošto je postao najplaćeniji fudbaler premijerligaškog kluba.

Advokati fudbalskog kluba Nant poslali su 5. februara pismo upravi Kardifa i tražili da u roku od 10 radnih dana bude uplaćena prva od tri rate za fudbalera.

Uprava Kardifa saopštila je da želi da sačeka kraj istrage pre nego što uplati novac.

U Kardifu ispituju "anomalije" u ugovoru, ali je predsednik Mehmet Dalman rekao da će klub biti častan povodom transfera, ako je u ugovornoj obavezi da plati.

Situaciju dodatno komplikuje to što Nant duguje Bordou 50 odsto od transfera, na osnovi klauzule u ugovoru koji je Sala potpisao prelazeći iz Bordoa u Nant.

Ako se spor ne reši, Medjunarodna fudbalska federacija (FIFA) bi mogla da preuzme slučaj, ali bi slučaj mogao da ode i pred Sud za sportsku arbitražu u Lozani.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track