LIGA EVROPE: Inter i Čelsi ubedljivi, Krasnodar izbacio Bajer Leverkuzen
Foto: EPA/IAN LANGSDON

revanš mečevi šesnaestine finala

LIGA EVROPE: Inter i Čelsi ubedljivi, Krasnodar izbacio Bajer Leverkuzen

Fudbal -

Ren je u gostima savladao Betis sa 3:1 i posle 3:3 u prvom meču šesnaestine finala prošao dalje

Fudbaleri Čelsija, Intera, Krasnodara, Benfike, Rena, Dinama iz Kijeva i Slavije iz Praga plasirali su se večeras u osminu finala Lige Evropa.

Fudbaleri Čelsija su, posle 2:1 u prvom meču, u revanš meču šesnaestine finala na svom terenu slavili protiv Malmea sa 3:0. Golove su postigli Olivije Žiru, Ros Barkli i Kalum Hadson Odoi.

Ubedljivo je do osmine finala stigao i Inter, koji je na svom terenu pobedio Rapid sa 4:0. Prvi meč završen je minimalnom pobedom italijanskog tima. Strelci za pobednički tim bili su Matijas Vesino, Andrea Ranokija, Ivan Perišić i Mateo Politano.

Fudbaleri Krasnodara prošli su dalje, pošto su večeras u gostima odigrali 1:1 sa Bajer Leverkuzenom. Prvi meč završen je bez golova. Mogomed Šapi Sulejmanov je doneo prednost Krasnodaru u 84. minutu, a izjednačio je Čarles Arangis tri minuta kasnije.

Fran Sol je postigao pogodak u 32. minutu i taj jedan gol je bio dovoljan fudbalerima Dinama iz Kijeva da večeras eliminišu Olimpijakos. U prvoj utakmici rezultat je bio 1:1.

Ren je u gostima savladao Betis sa 3:1 i posle 3:3 u prvom meču šesnaestine finala prošao dalje.

Fudbaleri Benfike i Galatasaraja odigrali su 0:0, a u osminu finala prošla je portugalska ekipa nakon pobede od 2:1 u prvom meču.

Plasman u narednu rundu obezbedila je i Slavija iz Praga koja je sa ubedljivih 4:1 pobedila Genk. Prvi meč završen je bez golova.

Plasman u osinu finala su ranije danas obezbedili i Arsenal, Dinamo Zagreb, Ajntraht, Napoli, Salcburg, Valensija, Viljareal i Zenit.

Žreb za osminu finala Lige Evropa održaće se u petak od 13.00.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track