SA ŠERON STOUN JE IMAO VRELU AKCIJU U AUTU, ZBOG SEKSA U ŠUMI OSTAO BEZ POSLA! Legenda Liverpula priznala da ima ozbiljnih psihičkih problema: Spavao sam po 20 sati, SMRDEO, nisam bio u stanju da se okupam!
Foto: Profimedia

LEGENDARNI STEN KOLIMOR

SA ŠERON STOUN JE IMAO VRELU AKCIJU U AUTU, ZBOG SEKSA U ŠUMI OSTAO BEZ POSLA! Legenda Liverpula priznala da ima ozbiljnih psihičkih problema: Spavao sam po 20 sati, SMRDEO, nisam bio u stanju da se okupam!

Fudbal -

Legendarni engleski napadač Stenli Kolimor otkrio je u svojoj autobiografiji da boluje od poremećaja ličnosti... Ima drastične promene raspoloženja, nerealnu sliku o sebi i sklon je ponašanju koje nije prihvatljivo u javnosti.

Kontroverzni član čuvenih Livrepulovih "Spajs bojsa" koji je svojevremeno rešetao mreže u Premijer ligi, nikada nije iskoristio svoj potencijal. Bio je redovan na žurkama, sklon skandalima, vozio je najbolje automobile, družio se sa muzičkim i filmskim divama...

Kolimor je rođen 22. januara 1971. godine. Nakon sjajnih igara u klubu iz Konferencije otišao je u Kristal Palas kao 19-godišnjak, gde je dosta naučio od Jana Rajta. 1992. godine je otišao u Sautend Junajted gde je bio sjajan. Notingem Forest ga kupuje za nešto više od dva miliona funti i već u prvoj sezoni postiže 18 golova i pomaže klubu da se vrati u Premijer ligu.

Kolimor je 1995. godine bio pozvan u englesku reprezentaciju na Umbro kup zbog sjajnih nastupa u Forestu, debitovao je protiv Japana u špicu sa Alanom Širerom, ušao je kao zamena u 90. minutu protiv Brazila i svoj treći i poslednji nastup u bojama Engleske zabeležio je kao izmena u pobedi Engleske nad Moldavijom od 4 – 0 u sklopu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 1998. godine.

Livepul, Everton i Njukasl su se borili za potpis sjajnjog Stena, Forest je zahtevao ogromnu sumu novca i najuporniji je bio Liverpul – oboren je novi rekord na ‘Ostrvu’, Liverpul je platio tada vrtoglavih 8.5 miliona funti!

foto: Profimedia

Bio je sjajan u Liverpulu. Na kraju sezone 1995/96 on i Robi Fauler su ukupno dali 55 golova.

Grupa supertalentovanih Liverpulovih igrača (Ins, Rednap, MekManaman, Fauler, Kolimor, Džejms) koja nije ostvarila svoj pun potencijal je bila redovna na treninzima, ali i žurkama je privukla pažnju britanskih novinara, koji su ih nazvali ‘Spajs bojsi’ (Spice boys) po Viktoriji Bekam i njenim drugaricama, Viktorija koja se tada prezivala Adams je zajedno sa Mel Si, koleginicom iz benda prisustvovala jednoj Liverpulovoj utakmici i to je bilo dovoljno novinarima da se žestoko našale na račun Liverpulovih igrača.

‘Spajs bojsi’ su vozili najbolje automobile i družili se sa muzičkim i filmskim divama, bili su zvezde i na i van terena. Oblačili su se skupo, Đorđo Armani im je lično dizajnirao odela pred finale FA kupa protiv Mančester Junajteda i to se navijačima nije sviđalo, želeli su trofeje a ne novinske članke o noćnim provodima.

foto: Profimedia

U sezoni 96/97 više je bio na klupi nego u igri. Liverpul odlučuje da ga proda i on za 7 miliona funti odlazi u klub za koji je oduvek navijao - Aston Vilu.

Nije ispunio očekivanja... Za tri sezone u Vili postigao je samo sedam golova. Već tada je imao psihičkih problema, patio je od depresije.

2001. godine je u restoranu udario pesnicom svoju devojku Urliku Džonson, koja je radila kao model i TV voditeljka. Kolimor je dobio zabranu prilaska.

Bio je na kratko na pozajmici u Fulamu, a onda je prešao u Lester, zatim u Brentford, pa Ovijedo... Ali nikada više nije bio onaj stari. U 31. godini života je rešio da završi karijeru.

foto: Profimedia

Odmah po završetku karijere počeo je da radi kao komentator na BBC, ali zbog seksa u javnosti, tačnjije, u jednoj šumi u blizini Staforda ostao je bez posla.

Zaniljivo, nestašni fudbaler je završio i na filmskom platnu. 2005. godine je glumio fudbalsku zvezdu u čuvenom filmu ‘Niske strasti’, gde je poginuo u automobilskoj nesreći dok imao vrelu akciju sa glavnom junakinjom filma, Ketrin Tramel, čiji lik je tumačila Šeron Stoun.

2008. godine je dobio ponudu od "Talksporta" koju je oberučke prihvatio i bio je komentator 8 godina, ali njegov ugovor nije bio produžen u maju 2016. godine i od tada je bez posla.

Danas, Sten Kolimor je čest dopisnik u engleskim medijima, čeka novi angažman neke engleske medijske kuće i svakodnevno je aktivan na Tviteru.

Priznao je da se još uvek bori sa depresijom.

"U poslednje tri nedelje sam po 20 sati bio u krevetu, spavao, smrdeo sam, nisam bio u stanju ni da se operem. Druga najteža runda depresije u mom životu, ispunjena željom da nikada ne ustanem. Ali, danas idem u teretanu. Da uzvratim udarac. Ako se mučite, znajte da niste sami", napisao je legendarni fudbaler.

Kurir sport/Engleski fudbal

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track