IVICA TONČEV: Vreme je za prvi trofej u istoriji
Foto: Damir Dervišagić

Prvi čovek Radničkog iz Niša optimista

IVICA TONČEV: Vreme je za prvi trofej u istoriji

Fudbal -

Prvi čovek Radničkog iz Niša Ivica Tončev rekao je da je taj fudbalski klub za nešto više od dve godine ispunio tri postavljena cilja i istakao da je on sada postavio novi - osvajanje prvog trofeja u istoriji.

"Svi znaju u kakvom stanju je bio Radnički kada ga je preuzelo aktuelno rukovodstvo. Klub je bukvalno bio na ivici gašenja, ali nas to nijednog trenutka nije pokolebalo. Imali smo jasnu strategiju kako da Radnički postavimo na zdrave noge i uspeli smo u tome", rekao je Tončev za nišku televiziju Belami.

"Ja sam u momentu preuzimanja kluba postavio tri cilja ispred sebe - finansijska konsolidacija, proboj u vrh srpskog fudbala i plasman u Evropu. Mi smo nakon nešto više od dve godine ispunili sva tri cilja, a ja sam sada postavio novi, a to je osvajanje prvog trofeja u istoriji", istakao je prvi čovek Radničkog.

Tončev je naveo da misli da Radnički ove sezone "ima dobre šanse da to i uradi".

"U prvenstvu smo drugi i trudićemo se svim silama da do kraja ugrožavamo lidera Crvenu zvezdu i da je preteknemo ako nam se ukaže prilika. Ja se ne zadovoljavam drugim mestom i moja je želja da budemo prvi. U Kupu Srbije smo stigli do četvrtfinala gde nas čeka Vojvodina i mi tu vidimo šansu da prodjemo dalje. Finale se ove godine igra u Nišu i zamislite samo kakav bi to praznik bio kada bi se za pehar borili pred našom publikom", rekao je Tončev.

On je ocenio kao "neverovatan podvig" to što je Radnički drugi na tabeli "u ligi gde decenijama dominiraju dva kluba".

"Naš budžet ne može da se poredi sa budžetima Zvezde i Partizana i mnogo je teško napraviti ekipu koja može njima da parira. Zamislite samo situaciju u kojoj oni plaćaju igrača 300.000 evra po sezoni, a ja treba da nagovorim nekog vrhunskog fudbalera da dodje ovde i igra za 30.000", rekao je Tončev.

On je istakao i da veruje da će uskoro doći vreme kada će se u Srbiji poštovati finansijski fer-plej i da klubovi neće moći da troše više od onoga što prihoduju.

"Samo tada ćemo doći u poziciju da timovi poput Radničkog, Vojvodine, Spartaka, Napretka i Čukaričkog budu ravnopravni sa Zvezdom i Partizanom. No, i pored toga mi smo uspeli da dobrim i domaćinskim vodjenjem kluba napravimo atmosferu u kojoj je i to moguće. Imamo dobar tim, odičnog trenera i mislim da je vreme da jedan trofej konačno izadje iz Beograda. A verujte mi da bi to bilo dobro za ceo srpski fudbal", naglasio je Tončev.

Čelnik Radničkog je dodao da će u narednom periodu raditi na poboljšanju fudbalske infrastrukture u Nišu i na jugu Srbije, kao i da se nada da će Radnički uskoro zaigrati u grupnoj fazi Lige Evrope čime se čitava organizacija oko kluba podigla na mnogo viši nivo.

Tončev je na kraju naglasio da na Čair nije došao kako bi "napravio biznis".

"To je u srpskom fudbalu nemoguće dok se ne sprovede privatizacija. Moj jedini motiv da udjem u sve ovo je lokalpatriotizam, pošto smatram da Niš mora da bude jasno ucrtan na fudbalskoj mapi Srbije", rekao je Tončev.

Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track