GROBARI U TRI KAVEZA! Odluka policije da se spreče neredi i tuče na derbiju
Foto: Filip Plavčić, Dado Đilas

specijalni tretman za goste

GROBARI U TRI KAVEZA! Odluka policije da se spreče neredi i tuče na derbiju

Fudbal -

MUP smatra da navijači Partizana moraju biti smešteni u odvojenim sektorima na južnoj tribini stadiona "Rajko Mitić", a između njih će biti pripadnici žandarmerije i redari.

Srpska policija spremna je da pruži maksimalnu zaštitu svim gledaocima koji dođu na 159. večiti derbi između fudbalera Crvene zvezde i Partizana (18.00). Najveći izazov za organe reda biće obezbeđivanje tri zaraćene frakcije gostujućih navijača.

Direktor stadiona Crvene zvezde Milorad Ćorović otkriva da je policija kao suorganizator derbija zadužena za bezbednost na utakmici i smatra da će sve biti u redu, jer su crveno-beli kao domaćin odradili sve po pravilniku Zakona o sprečavanju nasilja.

foto: Nemanja Pančić

Kako Kurir saznaje, navijači Partizana biće stacionirani na južnoj tribini stadiona "Rajko Mitić", podeljeni u tri grupe i odvojene sigurnosnim "kavezima", koje će dodatno obezbeđivati žandarmerija. Navijačka grupa "Grobari jug" biće smeštena u središnjem delu južne tribine, "Partizanovci" u kavezu bliže zapadnoj tribini, a "Zabranjeni" u boksu blizu istočne tribine. Tri grupe biće fizički odvojene, kako ogradama, tako i pripadnicima redarskih i policijskih službi, kako bi im se onemogućio međusobni, ali i kontakt sa drugim ljudima na stadionu.

foto: Nemanja Pančić

- To je plan koji je iznela policija, ali ne znam hoće li biti tako. Najverovatnije. To je pitanje o kojem odlučuje policija, a ne mi u klubu. Kako će i gde, to zavisi od situacije. Mi se nešto dogovorimo, međutim od toga na kraju ne ispadne ništa. Policija je suorganizator svih naših utakmica i oni će dati poslednju reč o tome gde će i kako biti smešteni gostujući navijači - rekao je Milorad Ćorović za Kurir i dodao:

foto: Nemanja Pančić

- Po članu zakona o sprečavanju nasilja sve je jasno. Mi znamo koja je naša uloga. Uglavnom mi smo ti koji plaćaju ceh. Bezbednost mora da bude na najvišem nivou. Toga smo svesni mi kao organizatori utakmice, ali i policija. Crvena zvezda apeluje na sve navijače da na stadion dođu ranije i izbegnu gužve na kapijama zbog rigorozne kontrole.

Nema izmeštanja Stolice ostaju na Jugu

Proteklih godina stolice na južnoj tribini stadiona "Rajko Mitić" bili su meta huligana. Stolice su bile lomljene, čak i paljene. - Šta da radimo? Dugačak je to proces... Stolice nismo skidali. One ostaju i navijači će moći da sednu i gledaju utakmicu. Jer da smo to uradili, stadion bi bio neispravan. Sve smo uradili sa pravilima i spremili što je do nas. Sve je na svom mestu 100 odsto - tvrdi Ćorović.

Vrhunski uslovi

Trava kao za Ligu šampiona

Trava na stadionu "Rajko Mitić" i uslovi za igru biće vrhunski, kao za Ligu šampiona. - Teren smo donedavno grejali. Dva puta smo kosili travu. Iza nas je ferburar, bilo je hladnih dana. Želimo da podloga bude vrhunska za derbi - jasan je Ćorović.

Kurir sport/A. Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track