START KAO IZ BAJKE Grof Božović i Krila Sovjetov otkinuli bodove šampionu Rusije!
Foto: Kurir sport / Aleksandar Radonić

Osvojili moskvu

START KAO IZ BAJKE Grof Božović i Krila Sovjetov otkinuli bodove šampionu Rusije!

Fudbal -

Ekipa koju predvodi bivši trener Crvene zvezde napravila najveće iznenađenje na startu prolećnog dela Premijer lige Rusije

Klub Miodraga Božovića Krila Sovjetov pobrinuo se za najveće iznenađenje na startu prolećnog dela fudbalskog prvenstva Rusije. Šampion Rusije Lokomotiva iz Moskve na domačem terenu nije uspela da pobedi hrabru ekipu Krila Sovjetov. Posle 90 minuta utakmice bilo je 2:2, a zadovoljniji kući odlaze momci iz Samarske oblasti koji se bore za opstanak.

Da će igrati hrabro, Krila Sovjetov su pokazala na sartu utakmice. Tim Grofa Božovića poveo je preko Janoa Ananidzea u 19. minutu. Lokomotiva je izjednačila preko reprezentativca Rusije Antona Mirnačuka četiri minuta kasnije. Potom je usledio maler za Božovićev tim, pošto je Urugvajac Augustin Rohel zaradio dva žuta kartona. Šampion je odmah iskoristio poklon i posle drugog gola Antona Mirančuka poveo s rezultatom 2:1, u 65. minutu. Međutim, tim Grofa Božovića se nije predavao, pokazali su tvrd i nepobediv samarski karakter, pa je s igračem manje četiri minuta posle primljenog gola stigao do izjednačenja. Strelac je bio Ramil Šejdaev u 69. minutu.

Krila Sovjetov su sa ovim bodom izašli na 13. mesto na tabeli ruske Premijer lige izjednačivši se sa Anžijem koji ima utakmicu više. U narednom kolu tim iz Samare koji predvodi Grof Božović igra u subotu od 12.30 časova kod kuće protiv poslednjeplasiranog Jeniseja.

Kurir sport/A. R.

Foto Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track